Makkelijke middag voor Koninklijke HFC

Zaterdag kreeg de ploeg van Gertjan Tamerus bezoek van een nieuw gezicht in de tweede divisie, ASWH. HFC kende een gemakkelijke middag en zonder veel weg te geven stuurden zij de ploeg uit Hendrik Ido Ambacht huiswaarts met een 4-1 nederlaag.

In ieder geval vijf belangrijke namen ontbraken nog aan de spelerslijst van HFC. Kevin de Visser, Daniel van Son, Tim van Soest, Peter van de Slot en Oscar Wilffert waren niet wedstrijd fit. De een nog herstellende van een operatie en andere vanwege ziekte.

De basis elf van Tamerus had vanaf het begin van de wedstrijd alles onder controle. In de openingsfase werden er nog geen grote kansen gecreëerd maar ook niet weggegeven. Halverwege de eerste helft besloot Franklin Lewis een slalom in te zetten zoals men die van hem gewent is. Behendig en snel begaf hij zich richting het doel van de bezoekers en haalde verwoestend uit. In de verre hoek viel zo de 1-0 binnen.

Na een half uur spelen hield een ieder aan de spanjaardslaan de adem even in nadat Koen Wesdorp vanaf randje eigen helft besloot op het doel van Tom Boks te schieten. Alsof de bal minutenlang gedragen werd belandde de bal in het doelnet. Pas nadat Boks een nieuwe bal kreeg van de ballenjongen was te zien dat het schot niet in het doel was beland maar op het dak.

Slechts enkele minuten later kwam HFC op 2-0. Vanaf elf meter schoot Floris van der Linden onder ASWH-doelman Kok door. Na kansen van Sam van Huffel en Floris van der Linden welke langs de verkeerde kant van het aluminium gingen werd de rust bereikt.

Na rust bleef het spelbeeld gelijk. HFC had voornamelijk de bal en gaf nagenoeg niets weg. Waar doelman Kok nog dicht bij de penalty zat zorgde hij er kort na rust voor dat HFC weer tot scoren kwam. Het ging mis toen hij mee wou gaan voetballen. Sam van Huffel profiteerde en zorgde zo voor 3-0. Met nog een klein half uur lag ook de 4-0 in het net. Een geweldig pass van Vincent Volkert stuurde Khalid Tadmine weg die op zijn beurt alleen nog een lobje nodig had om Kok te omzeilen.

ASWH kon voor het eigen gevoel nog wel van de rottige 0 afkomen. Na een vrije trap welke in het strafschopgebied bleef hangen kwam de bal voor de voeten van Josimar Lima. Een streep over de grond net buiten bereik van Tom Boks betekende de eretreffer. Vlak voor tijd kregen de bezoekers nog kans op een tweede doelpunt maar de inzet van Bijl smoorde in het zijnet.

De lach op het gezicht van Gertjan Tamerus na afloop zei genoeg. “Wij hebben heel veel kansen gecreëerd en de tegenstander niets weggegeven. Dan denk ik dat je van een goede wedstrijd mag spreken. Lekker dat hij er vandaag dan ook in gaat” gaf hij aan bij Fox Sports.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.

Foto: Pim Hols