Een billenknijper maar wel drie punten

HFC startte in dezelfde opstelling als vorige week tegen die andere Boys, de Kozakken. En die wedstrijd werd gewonnen. Van der Slot, Wilffert, Van Son, van Soest en De Visser zijn nog niet fit. Nieuweling Paul Kok begon weer op de bank.Het was een billenknijper maar wel drie punten voor de Koninklijke.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg de zeer ijverige Floris van der Linden een kans. Zijn kopbal kon keeper van der Helm van Quick nog niet verontrusten. Aan de andere kant had HFC het geluk dat een fraai afstandsschot van Kuijvenhoven door toedoen van Boks op de lat belandde. Kort daarna keerde Boks fraai met de voet een schot van  doorgebroken Bekooy. Maar ook HFC was gevaarlijk. Goed doorzetten van Volkert bracht hem langs twee Katwijkse verdedigers bij de achterlijn, zijn pass op Noordmans was goed, maar deze werd onreglementair weggezet door een Katwijkse verdediger. Sam van Huffel schoot de vrije trap van net buiten de zestien hard met een stuit langs de muur, 1-0.

Quick Boys kreeg langzamerhand de overhand. De spitsen Tadmine en Van der Linden moesten diep op eigen helft hun verdediging bijstaan. In deze periode moest de keeper van der Helm ook een keer zeer ver zijn goal uitkomen om een uitbraak van Tadmine te voorkomen. Quick Boys voerde de druk verder op. Vlak voor de rust viel de goed spelende Hols geblesseerd uit en mocht nieuweling Kok eerder dan verwacht aantreden. Morgan ging op de plaats van Hols spelen en linkspoot Kok op de linkerkant. Hij was kennelijk nog niet warm want zijn eerste pass belandde pardoes bij een tegenstander waardoor een gevaarlijke situatie voor het HFC-doel ontstond die maar net goed afliep. HFC kwam na die wissel toch enigszins onder de Katwijkse druk uit. Via Weistra, Tadmine en van Huffel kreeg HFC enige dotten van kansen, maar het bleef 1-0.

Tadmine haalde begin van de 2e helft nog een keer de achterlijn, maar toen was de koek wel ongeveer op. Een periode van bijna drie kwartier billenknijpen in de miezerende regen begon voor HFC. Quick Boys was voortdurend aan de bal en schoof de bal eindeloos in de breedte, en schoot een enkele keer op het doel. Maar naast een aantal fabuleuze reddingen van Boks, ook op een kopbal van Kok op eigen doel, wierp zich iedere keer wel een HFC-er in de baan van het schot. Mahmoed haalde van zeker 20 meter fraai uit, maar de bal spatte uiteen op de buitenkant paal. Dekkers verving een kwartier voor tijd Lewis. Donald kwam in de plaats van de moegestreden Tadmine. Maar ook zij konden de bakens niet verzetten.

Op grote afstand van al die HFC-ers achter het Katwijk-doel voltrok zich het spel voor het doel van HFC. Vele corners volgden en wat opviel bij die corners dat iedere keer bij de opspringende meute van spelers dat Boer het hoogst springt van allemaal en alle duels won. Quick Boys gooide nog 3 verse krachten in het veld, van Eewijk, Staal en de Kruijs. Zij konden ook geen oplossingen vinden om door de blauw-witte muur van HFC te komen. Toen na drie zeer lange extra speelminuten scheidsrechter Bronsvoort voor de laatste keer floot, ging er een zucht van opluchting door de Haarlemse gelederen. Het bleef dus 1-0. Gestolen punten kun je op basis van de tweede helft zeggen. Maar daar staat tegenover dat HFC verzuimde in de eerste helft afstand te nemen.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.

Foto: Pim Hols