Zaterdag 4e klasse C

Geen vuiltje aan de lucht voor VSV

‘Buitenspel?”, was het sarcastische commentaar van VSV-laatste man Jorian Faasen op het rustsignaal van de scheidsrechter. Veel hoefde de man in het zwart niet fluiten bij Geel Wit – VSV, maar als hij het deed was het voornamelijk om buitenspel. Vaak terecht, maar ook een aantal keer omdat de Geel Wit-grensrechter wel heel makkelijk de vlag in de lucht stak. Daar werden ze niet vrolijk van bij VSV.

Uiteindelijk maakte het niet veel uit. De Velserbroekers waren veel te sterk voor de thuisploeg en wonnen comfortabel met 0-4. Al na vier minuten kopte Geoffrey Bertholee beheerst raak uit een afgemeten voorzet van Roy Penders. Maar ondanks het veldoverwicht wist VSV de score voor rust niet verder uit te bouwen, mede door het herhaaldelijk buitenspel staan.

In het begin van de tweede helft leek Geel Wit wat gevaarlijker te worden. VSV-keeper Mario Veldt (die ooit begon met voetballen in dienst van Geel Wit) kon een vrije trap van Derk Gerritsen maar net keren en niet veel later moest hij resoluut optreden toen een Haarlemse aanvaller vrij voor hem opdook. Heel Geel Wit hoopte op een strafschop, maar zoals eerder gezegd, de scheidsrechter floot deze middag alleen voor buitenspel.

Uit de tegenaanval was het wel raak voor VSV. Max Hummel werd knap vrijgespeeld en met een listig boogballetje verschalkte hij Geel Wit -doelman Colin Becker. Daarmee was het verzet van de thuisploeg ook meteen gebroken en Roy Penders kon in de slotfase twee keer vrij aanleggen om de 0-3 en 0-4 tegen de touwen te werken.

Ed Westerhuis, op de bank de vervanger van de afwezige Cees Nuijens, kon er geen traan om laten. ,,We hebben het VSV lang lastig gemaakt. We verdienden een penalty, maar die kregen we niet, zoals we die het hele jaar al niet krijgen. Maar we hebben hard gewerkt en minder goals tegen gekregen dan in de heenwedstrijd. Dus ik ben niet ontevreden.’’ Paul Meinders, de coach van VSV, ziet langzaam weer wat van het vuur van rond de winterstop terugkeren in zijn ploeg. Na het behalen van de tweede periode geloofden de meeste VSV’ers het wel, met nederlagen tegen DSK en Velsenoord als gevolg.

En vervolgens ging iedereen aan het bier aan de Van Oosten de Bruynstraat. Volgens de klok van de Nieuwe Bavo is het daar immers altijd kwart voor vijf, tijd voor een pilsje.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Tekst en foto: Marcel Akerboom