Spectaculaire comeback Telstar: van 3-0 naar 3-4

Telstar heeft een bijzonder knappe zege geboekt bij FC Den Bosch. De ploeg van Mike Snoei keek halverwege tegen een 3-0 achterstand aan, maar boog die om en won met 3-4. Terell Ondaan was weer de grote man. Hij scoorde twee keer. Telstar boekte de vierde zege op rij.

De thuisploeg opende binnen tien minuten de score. Vleugelaanvaller Omar gaf voor en Vermeij tikte eenvoudig binnen. Even later verdubbelde Omar de score. Hij sneed het strafschopgebied binnen en krulde de bal stijlvol voorbij Telstar-doelman Zonneveld. Daarna volgde wel nog een Velsens hoogtepunt toen Moreira de bal vanaf de middellijn op de lat van Den Bosch schoot, maar verder kwam Telstar niet. Kort voor de rust leek Omar met zijn tweede treffer het duel te beslissen. Hij schoot een rebound binnen toen Zonneveld een inzet niet vast kon houden: 3-0.

Al snel in de tweede helft deden de bezoekers iets terug. Moreira werd gevloerd in het strafschopgebied, waarna Ondaan de penalty benutte. Plotseling was bij Telstar het geloof terug en ging de ploeg op jacht naar de tweede treffer. Die viel een kleine tien minuten later, toen uitblinker Lynen Springer vond. De middenvelder schoot hard en laag binnen: 3-2. Toen enkele minuten later de 3-3 viel, was de ruime achterstand helemaal weggewerkt. Moreira verlengde een vrije trap en scoorde zo zijn eerste treffer in dienst van Telstar.

De koek was nog niet op, want met nog twintig minuten op de klok stuurde Najah Ondaan de diepte in. De spits bleef kalm en schoof de bal van twintig meter achter de doelman van de Bosschenaren en zette daarmee de 3-4 op het scorebord. Van Doorm raakte daarna nog snoeihard de lat en aan de andere kant redde Zonneveld op een goed schot van Omar. De pijp raakte leeg, maar Telstar behield de voorsprong en boekte zo een spectaculaire zege.

“De eerste helft geven we alles weg, maar in de kleedkamer hebben we gezegd dat dit om te draaien was. We hebben de tweede helft karakter getoond”,  aldus Ondaan na afloop voor de camera van Fox Sports.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Keuken Kampioen Divisie vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: 1963-pictures.nl