Purperhart heeft vizier weer op scherp staan

Janyro Purperhart staat momenteel op de eerste plaats van het regionale topscorersklassement. De vleugelaanvaller van Olympia Haarlem kent een fantastische eerste seizoenshelft, iets dat hij na twee mindere seizoenen bij Legmeervogels naar eigen zeggen wel even nodig had. De Haarlemmer werd herenigd met zijn oude trainer Barry Tjeertes. Onder leiding van hem wist Purperhart al achttien keer het net te vinden.

Legmeervogels
Drie seizoenen geleden maakte de snelle vleugelaanvaller na jaren EDO de overstap naar Legmeervogels. Met grote verwachtingen en veel vertrouwen pakte Purperhart deze kans aan, in de hoop zichzelf nog verder te ontwikkelen. Helaas werd het niet waarop hij gehoopt had. “Het is mij eigenlijk nooit gelukt om in de vorm te komen die ik voorheen bij EDO had. Ik weet niet waaraan dat precies lag, maar hierdoor verloor ik ook een beetje mijn plezier in het voetbal.”

Toen afgelopen voorjaar bekend werd dat Barry Tjeertes, zijn eerdere jeugdtrainer bij EDO, als hoofdtrainer aan de slag ging bij Olympia Haarlem werd er al snel contact gelegd. De twee kennen elkaar goed en al vrij snel werd duidelijk dat een terugkeer aanstaande was. “Onder Barry heb ik mijn beste seizoenen gespeeld. Hij geeft mij veel vertrouwen en kan goed met spelers omgaan. Toen hij mij belde met de vraag of ik zou willen aansluiten bij Olympia ben ik op gesprek gegaan. Het voelde meteen goed en ik had vertrouwen in de plannen van de club,” aldus de snelle en behendige aanvaller.

Concurrentie
Olympia Haarlem bezet momenteel de eerste plek in de zaterdag vierde klasse C en niets lijkt promotie in de weg te kunnen staan. Purperhart scoorde afgelopen wedstrijd niet, maar is met achttien doelpunten wel klassementsleider. Zelf zegt hij dat hij vooraf ook niet had verwacht zoveel te scoren, omdat er ook andere goede spitsen in de selectie zitten. Op de tweede plek zien we een teamgenoot van hem terug. Joey Salden is met vijftien doelpunten een waardig concurrent. “Natuurlijk wordt er af en toe wel wat gedold en willen we beiden graag eerste worden. Maar het is niet zo dat als Joey er beter voor staat, ik hem niet afspeel uit angst dat hij mij inhaalt. We gunnen elkaar beiden onze doelpunten.”

Met volgend seizoen is hij nog niet bezig. “Natuurlijk is het niet de bedoeling dat ik mijn hele leven in de vierde of derde klasse speel, ik heb nog wel ambitie. Maar met deze groep zouden wij zeker ook hoger kunnen spelen. Bijna alle oefenwedstrijden tegen eerste klasse teams hebben we weten te winnen. Ik zou er niet raar van opkijken als Olympia binnen een paar jaar een stabiele tweedeklasser is.”

Tekst: Daan Schoonderwoerd
Foto: Ellis Hilterman