Zondag 2e klasse A

Machteloos Schoten weer met lege handen

Na afloop kreeg Gidon Reinders Folmer, van de tegenstander nota bene, de complimenten over het spel van zijn ploeg. Echter trok Schoten weer aan het kortste eind, want Spartanen won met duidelijke cijfers in Haarlem-Noord. “We blijven graag in de tweede klasse, maar we moeten nu wel punten gaan pakken.”

Met name in de eerste twintig minuten was het spel van Schoten inderdaad niet slecht. De bal ging redelijk eenvoudig rond, er werd alleen geen gevaar gecreëerd. Lennaert Stuur kon niet in stelling worden gebracht. Ook voor de openingstreffer hadden de Haarlemmers een klein beetje hulp nodig. De doelman van Spartanen werd gehinderd door de zon, waardoor hij geen raad wist met een kopbal van Joey Blom. De bal belandde op de lat, kwam terug het veld in, waarna hij stijlvol door Stuur met het hoofd werd afgerond.

De 1-0 was voor Spartanen het signaal om wakker te worden. Drie minuten later was de stand weer gelijk. Blom raakte zijn directe tegenstander kwijt, waarna Koppes geheel vrij binnen kon koppen. De 1-2 viel daarna snel. Lesley Geerlings verspeelde ongelukkig de bal en zag Dave Severins afronden. De bezoekers kregen daarna diverse mogelijkheden om de wedstrijd al in het slot te gooien, maar het aluminium voorkwam meerdere treffers.

Schoten veerde na rust op. Invaller Dylan van der Kuijl kopte hard de 2-2 tegen de touwen en even leek het erop dat Schoten het initiatief weer had. Een poging van Bilal El Ouariachi werd van de lijn gehaald. Echter stond toen Severins weer op. De spits zette snel zijn ploeg weer op voorsprong en tien minuten voor het einde voltooide hij zijn hattrick. Hij bekroonde daarmee zijn sterke spel. In de slotminuut schoot Luuk Houter een indirecte vrije trap in het strafschopgebied na een vreemde terugspeelbal nog binnen, waardoor Schoten met ruime cijfers onderuit ging.

Het water staat Schoten aan de lippen, mede doordat een aantal concurrenten wel punten pakten. De laatste serie wedstrijden gaat een belangrijke worden. Schoten moet dan tegen andere teams die strijden tegen degradatie punten gaan pakken.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse A vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Martijn Prinsen