Zondag 5e klasse C

Geel-Wit verliest duren punten tegen Kismet

Wordt het weer spannend in de zondag vijfde klasse C? Waar runner-up Geinburgia met 1-4 won bij WV-HEDW ging koploper Geel-Wit thuis onderuit tegen Kismet: 3-5. Met nog drie duels te spelen is het gat tussen de twee koplopers weer teruggelopen tot 2 punten.

Vooraf was Geel-Wit al gewaarschuwd. De bezoekers versloegen vorige week Geinburgia met ruime cijfers. In Utrecht werd het 5-0. Al snel werd duidelijk dat de ploeg van Rocco de Vos geen makkelijk middag zou krijgen. Het eerste gevaar kwam van Kismet, maar het schot werd makkelijk gepakt door Geel-Wit-doelman Paul Leuverman.

Hierna kwamen de Haarlemmers goed weg nadat een hard schot op de lat uiteen spatte. Het eerste wapenfeit kwam na een kwartier spelen. Een goede aanval over de linkerkant van het veld kwam via Machano de Droog bij Rens Knol terecht. Helaas zag hij zijn schot op de paal belanden. Nog geen minuut later lag de bal in het doel van Geel-Wit. Een lange bal klutste tussen Leuverman en Kismet-aanvaller Pedro Helder, bleef liggen en werd simpel binnengeschoten door Helder.

Vlak na de drinkpauze halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Een fantastische voorzet van Rens Knol werd door Barry Beugeling tegendraads ingekopt. Een fout van Leuverman bracht de bezoekers via Danny Geurtsen weer op voorsprong. Net voor de thee kwam Kismet zelfs op 1-3. Aanvoerder Younes Salmi schoot een vrije trap hard en laag in de verre hoek. Geel-Wit kon hier niet veel tegenover stellen. Het gat tussen de verdediging en aanvallers was vaak te groot, waardoor ook veel tweede ballen voor Kismet waren. Op slag van rust kreeg Belal Salemy nog wel een grote kans op de aansluitingstreffer maar de aanvaller zag zijn kopbal net naast gaan.

Het tweede bedrijf was het meer Geel-Wit wat de klok sloeg. Een hoekschop van Knol werd door Roy Vader stijlvol ingekopt, maar zijn inzet ging net voorlangs. De thuisploeg speelde compacter en ging voor de aansluiting. Die kwam er via Wesley Bronkhorst. De verdediger kopte de 2-3 binnen. Het geloof was er bij Geel-Wit om voor de gelijkmaker te gaan. Helaas werd de achterstand weer groter. Een hoekschop van Kismet werd niet weggewerkt. Helder zag zijn kans om de 2-4 binnen te schieten.

De bezoekers konden niet lang voor de ruimere voorsprong genieten, want weer kwam Geel-Wit terug. Beugeling raakte de bal nog met een uitgestoken haar en zo stond de 3-4 op het bord. De pijp was bijna leeg bij de thuisploeg, maar het trok nog een keer ten aanval. Helaas ging De Droog in de fout en gaf hij Helder de kans om één-op-één richting Geel-Wit-doel te stomen, Leuverman te omspelen en de 3-5 eindstand te noteren.

Rocco de Vos was niet geheel ontevreden. “We zijn te laat aan de wedstrijd begonnen. De eerste helft lieten we de ruimtes te groot. De tweede helft hebben we prima gespeeld. We speelden vooruit en agressief.” Toch zag hij Geinburgia terug komen tot op twee punten. “Maar we hebben alles nog in eigen hand.” De laatste wedstrijd van dit seizoen kan wel eens bepalend gaan worden. Noteer maar vast in uw agenda: Zondag 27 mei, Geinburgia – Geel-Wit.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zondag vijfde klasse C vind je op onze competitiepagina.