DIO verrast met nieuwe trainer

Hoe gek kan het lopen. Waar twee weken geleden nog een ingelaste ledenvergadering plaatsvond over de toekomst van de club werd op de laatste dag van de overschrijvingen bekend dat DIO volgend seizoen vol vertrouwen tegemoet gaat.

Maandagavond 3 juni. Het bestuur had de leden bijeen geroepen om te praten over de gang van zaken bij de kleine club in Schalkwijk. Stoppen of doorgaan was de vraag. Er kwam een duidelijk antwoord. Doorgaan.

Trainer Eugene Goudmijn zal toen gedacht hebben volgend seizoen weer voor de groep te staan. Niets is minder waar. Afgelopen week werd hem de wacht toegezegd. Zijn opvolger is een jongen van de club. Daniel Smeding is volgend seizoen de hoofdtrainer van DIO.

Tijdens de ledenvergadering heeft het bestuur aan de leden verteld dat het niet goed ging met DIO. Daarna zijn er wat clubmensen opgestaan. Het balletje is gaan rollen en binnen anderhalve week was er een selectie op been. Ook werd er een nieuwe trainer voorgesteld aan het bestuur. Deze ging hier mee akkoord. Smeding zag het niet helemaal aankomen. “Het kwam voor mij ook als een totale verrassing. Ik was wel al trainer van de jeugd bij DIO. Ik liep met mijn vrouw in het tuincentrum toen ze me belde.”

Ook komen er wat spelers terug die in de loop der tijd hun heil ergens anders zijn gaan zoeken. Zo komt Marvin Ketting terug van United/DAVO. Hij gaat voor de nieuwe trainer een belangrijke rol vervullen. “Hij gaat me helpen met de trainingen en uiteraard is hij op zondag mijn verlengstuk in het veld.” Ook is de gestopte Donny Wiersma volgend seizoen weer tussen de lijnen te vinden. “Dit is wel de verdienste van Wiersma”, aldus Smeding. “In zo’n korte tijd een selectie en nieuwe sponsor vinden is super.” 

De 36-jarige Smeding kijkt uit naar volgend seizoen. “Het moet weer druk worden bij DIO. We hebben er volle bak zin in. Met de selectie die we straks hebben moeten we voor het kampioenschap gaan. Het is een gok van het bestuur en wij willen dat gaan belonen.”

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Voetbal in Haarlem