Zondag 3e klasse C

Schoten is United/DAVO de baas

“De laatste loodjes,’’ zo beschreef United-trainer Sjoerd Hamann de wedstrijd tegen vv Schoten vooraf. ,,Ik ben blij dat ik er genoeg heb vandaag.’’ Het is duidelijk dat de ploeg uit Schalkwijk allang bezig is met volgend seizoen, als de zondagtak fuseert met de zaterdag. Dit jaar is het een kwestie van voldoen aan de sportieve plicht en hopen op een gelukkig dagje. Het werd 1-4 voor Schoten.

Buitenspel
Veel geluk had United/DAVO niet tegen Schoten. Een treffer van Ayoub Bouzia na tien minuten werd wegens buitenspel afgekeurd, terwijl het daar helemaal niet op leek. Even later kwamen de mannen van Sjoerd Hamann toch op voorsprong. Ahmet Unalp schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied raak na een afgeweerde corner van Önder Ceylan. Keeper Remy Heruer leek echter niet kansloos op de inzet van Unalp.

De 1-0 maakte iets los bij Schoten, dat tot die tijd niet veel klaarspeelde. In het rommelige eerste kwartier was de ploeg vooral bezig met onderling zeuren en klagen. Twee minuten na de openingsgoal was het al weer gelijk, toen Lennaert Stuur van dichtbij kon intikken. In de 34e minuut was Bilal el Ouariachi dichtbij een treffer. De Schoten-linksback bekroonde een fraaie rush bijna met een even fraai doelpunt. Toch kwam Schoten voor rust, verdiend, nog op voorsprong. Een schitterende aanval kwam via Lennaert Stuur voor de voeten van Anil Kilic, die keeper Thijs Hofman voor de tweede keer kansloos liet. Dubbel pijnlijk voor Hofman, die zijn broer Vincent verving in de United-goal en die volgend jaar naar Schoten gaat. Diezelfde Vincent Hofman kreeg overigens nog wel speeltijd. Diep in de tweede helft verving hij Jervian Granviel als linksachter.

Hoofdrol Stuur
Na rust bleek Schoten veel sterker. Niet alleen voetballend, maar ook conditioneel voerden de geel-zwarten de boventoon. Dat overwicht werd in cijfers uitgedrukt door twee prachtige goals. Eerst volleerde Lennaert Stuur de 1-3 onhoudbaar binnen. Niet veel later bediende diezelfde Stuur de volledig vrijstaande Sjoerd Auwerda die de bal met uiterste precisie in de rechterbenedenhoek plaatste. Schoten had er nog meer kunnen maken, maar de nieuwe nummer drie van de ranglijst was genadig met United.

En dat vond trainer Jasper Ketting toch wel jammer. ”Het doelsaldo kan nog belangrijk worden in de strijd om de derde periode.’’ Schoten, dat met een goede serie bezig is, heeft nog drie wedstrijden om de nacompetitie te halen. United moet nog drie loodjes wegwerken.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Verslag & foto: Marcel Akerboom