Zondag 4e klasse C

IJskoude douche voor OG

Sportief begint OG zich op te richten na een belabberde start. Tegen DHSC werd de eerste volle winst geboekt maar de gastheer misdroeg zich ten opzichte van de scheidsrechter zodanig dat ze zonder pardon uit de competitie werden gemieterd.

Een week later werd CTO ’70 thuis aan de zegekar (5-1) gebonden waardoor de concurrenten onderin weer in zicht zijn gekomen. Zondag wachtte Rivierwijkers uit Utrecht dat op zijn zachts gezegd defensief niet echt stabiel is, gezien al 25 tegengoals in 8 duels. Bij volle winst zou de aansluiting met een ploeg of vijf een feit zijn.

OG zakt na rust ver weg

Op een vrieskoude middag waar de gevoelstemperatuur tot ver onder het vriespunt belandde, liep het duel uit op een regelrechte ijskoude douche voor OG. Een veilige 2-0 tussenstand halverwege werd na rust compleet verspeeld en de gasten gingen na afloop dan ook jubelend het veld af. Daar zag het voor rust niet naar uit. De ‘’ideale schoonzonen’’ uit Utrecht gaven ruimte weg waar OG te weinig gebruik van maakte. Toch wisten Randy Willems en Brent Beijer het net te vinden en zetten zo hun team in een zetel. De gemiste kansen, vijf in getal, kwamen OG uiteindelijk duur te staan.

Een afgekeurde goal van de gasten vlak na rust had al een fikse waarschuwing moeten zijn, want het spelniveau werd er niet beter op, eufemistisch gesteld. Rivierwijkers kwamen beter in hun spel en scoorden halverwege het tweede bedrijf binnen luttele minuten twee goals waarbij de aanvallers niets in de weg werd gelegd; 2-2.

OG kwam ook nog tweemaal vrij voor de keeper maar zonder succes. De wissels sorteerden geen enkel positief effect, het spel over de flanken was ver onder de maat en het samenspel bijzonder matig. OG kreeg 10 minuten voor tijd dan ook de kous op de kop toen wederom een attente Rivierwijker ongehinderd raak knalde; 2-3.

Pas in de laatste 30 seconden (!) toch nog twee oplevingen maar beide keren redde de Utrechtse goalie met schitterende reflexen. Hij werd dan ook na het laatste fluitsignaal door zijn medespelers ruimschoots gefêteerd, op een moment dat teleurgestelde OG’ers kwaad, teleurgesteld en gedesillusioneerd de warme kleedkamer opzochten en zich ongetwijfeld vertwijfeld afvroegen hoe dit alles kon gebeuren.

Hans Akkerman