Zondag 4e klasse C

Stug BSM verrast timide koploper DSS

Drie ploegen vechten het uit in de 4e klasse C. Twee Amsterdamse ploegen (TOG en TOS- Actief) en D.S.S. Ze hebben een ding gemeen: ze scoren er lustig op los en incasseren toch wel aardig wat tegengoals, met bijna een zo goed als identiek doelsaldo.

D.S.S. krijgt beide rivalen nog thuis en had zondag een lastige horde te nemen. Uit naar BSM. dat vorige week tegen T.O.G. een 1-4 achterstand nog wist om te buigen in een 4-4 gelijkspel. Ze waren dus meer dan gewaarschuwd in Haarlem-Noord. Marcel Looij was aanwezig bij dat duel en raakte onder de indruk van de Bennebroekers. ā€˜ā€™Ploeg met de nodige routine,ā€™ā€™ vatte hij kort samen.

D.S.S. het balbezit, B.S.M. de drie punten

D.S.S. koesterde het balbezit voor rust maar creĆ«erde niets noemenswaardig. BSM merkwaardig genoeg wel bij zeer schaarse tegenstoten. Jesper Eindhoven raakte de paal en keeper Pim Quaars redde voor de gasten nog een keer bekwaam. Al in de eerste helft, die doelpuntloos verliep, zagen twee oer-D.S.S., ers dat het wel eens een lastige middag zou kunnen worden tegen een stugge opponent. ā€™ā€™Jongens tegen mannen,ā€™ā€™ poneerde een supporter.ā€™ā€™ Te veel ideale schoonzonen bij ons, ā€˜ā€™ schamperde zijn kompaan. Mannen met naar later bleek een vooruitziende blik!

Het spelbeeld na rust veranderde nauwelijks. Alleen een pietsie meer dreiging van D.S.S.- kant. Wesley Tan scoorde wel maar stond buitenspel en Jasper Besjes zag zijn inzet tot corner worden verwerkt. De beslissing viel in de 70e minuut. Man of the Match Jesper Eindhoven vond Tom Hortensius en de invaller, koud in het veld, prikte de bal in de verre hoek; 1-0.

D.S.S. wilde wel maar kon weinig tot niets uitrichten, al zag Jasper Besjes een matig getimede kopbal niet in het doel maar over de lat zijlen. Een misser met gevolgen want twee minuten later strafte Jesper Eindhoven een verdedigende blunder, zijn tegenstander timede volkomen verkeerd, beheerst af; 2-0. D.S.S. was te mat, timide, miste het nodige gif en had geen Plan B. Eenvoudig trok de gastheer de zege over de streep en snoepte zodoende vijf dure punten af van D.S.S.

ā€œWe hebben verdiend verlorenā€™ā€™

D.S.S.-keeper Tim Quaars, die behoudens de twee goals nauwelijks in actie hoefde te komen, vatte het duel treffend samen. ā€™ā€™Het was rommelig bij ons, we waren niet scherp en alle hoge ballen belanden bij hun keeper. Kortom: het zat er niet in en we hebben dus verdiend verloren,ā€™ā€™ analyseerde Quaars nuchter. BSM.-trainer Wilco Eindhoven liep uiteraard met een kamerbrede grijns van het veld af. ā€™ā€™Ik ben reuze trots op mijn team. Complimenten hoor. Je ziet met een goede organisatie achterin kun je resultaat boeken. Verdiende zege vind ik,ā€™ā€™ sloot hij treffend af.

Concurrent TOG zag het duel tegen Eendracht ’82 wegens wanordelijkheden gestaakt worden bij een 0-3 achterstand. Volgende week ontmoeten de rivalen elkaar in Haarlem-Noord. Sportieve revanche lijkt de enige remedie en opdracht voor D.S.S.