MidWest Cup

BSM verslaat Terrasvogels voor MidWest Cup

BSM heeft haar laatste wedstrijd voor de MidWest Cup gewonnen. Uit bij Terrasvogels, wat nog een minieme kans had om de volgende ronde te bereiken, werd met 2-3 gewonnen.

De eerste kansen waren echter voor Terrasvogels. Vooral Shadi was een plaag voor de defensie van BSM. De aanvaller van Terrasvogels vond eerst twee maal BSM doelman Cas Hortensius op zijn weg, waarna hij ook nog de bal net langs de verkeerde kant van de paal punterde. BSM had weinig kansen nodig om te scoren. Na 25 minuten mocht de ploeg van Lennart Loorbach een hoekschop nemen. De lange verdediger Jan Douwe Box ging mee naar voren en kopte de bal achter Kevin van Leeuwen. Nadat Shadi een volgende aanval voor Terrasvogels had verprutst kwam BSM er snel uit maar Dillen van der Aar zag zijn inzet op de paal eindigen. Vlak voor rust kwam Terrasvogels langszij door een doelpunt van Jelle de Vries.

Niet lang na de thee bracht Sem van der Meer BSM op 1-2. Van der Meer had hierna de kans om de 1-3 binnen te schieten maar Van Leeuwen kon ternauwernood redden op het harde schot. Toch liep BSM door een doelpunt van Van der Aar uit naar 1-3. Terrasvogels trainer Kick de Groot ging meer risico nemen door Henk Hageman in de spits te zetten. De thuisploeg werd wel gevaarlijker maar BSM weerde zich kranig. Toch kwam Terrasvogels terug tot 2-3 door een prachtige lob over Cortensius heen van Tom Specht. De Santpoorters probeerden het hierna nog wel maar gescoord werd er niet meer.

In de poule eindigt Olympia Haarlem met 9 punten uit drie duels bovenaan en plaatst zich voor de volgende ronde van de MidWest Cup. RCH, BSM en Terrasvogels hebben allen drie punten uit drie duels.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.