MidWest Cup

Titelhouder MidWest Cup naar laatste acht

Winnaar van 2019 HBC (zon) kreeg thuis bezoek van de winnaar van 2018 Spaarnwoude. Op papier een titanenstrijd eerste klas. Spaarnwoude heeft zich in de afgelopen jaren ontpopt tot ware cupfighter. Dinsdagavond moesten zij de huidige kampioen aan zich voorbij laten gaan. HBC gaat door naar de laatste acht.

Na tien minuten dacht iedereen langs de kant, en waarschijnlijk ook in het veld, dit gaat een afslachting worden. HBC stond namelijk na zes minuten spelen al met 2-0 voor. De verdediging van Spaarnwoude had het met name moeilijk. De rechtervleugel van de thuisploeg had alle vrijheid door een veelvuldig opkomende Mark Visser. Als je iets niet moet geven aan HBC is het wel ruimte voorin. Een prima pass door de verdediging naar de rechterkant kon rustig voorgegeven worden en het was aan Mark Mul om binnen te werken. Een prima schot langs de keeper van Sven Wierda zette de 2-0 op het bord.

Na de 2-0 ging bij HBC de rem erop. Spaarnwoude begon wel beter in de wedstrijd komen maar de paarswitte trein zou pas aan het eind van de wedstrijd nog wat spanning brengen. Na een half uur kwam Spaarnwoude nog wel op 2-1. De boomlange Joey Hoogeboom maakte het doelman Jeremaih Veltman lastig waardoor Hoogeboom in balbezit kwam. Don Rutte die de bal ontving was niet zelfzuchtig en legde op zijn beurt weer terug op de vrijgelopen Hoogeboom die hard kon binnenwerken.

In de tweede helft kon het dus nog spannend gaan worden. De ingevallen Niel van Hooff was een welkome versterking voor de ploeg van Jasper Ketting. Zijn acties konden regelmatig ploeggenoten in stelling brengen om tot scoren te komen. Zo kwam kort na rust Luke Vahle middels een hakbal tot scoren. De grensrechter was echter van mening dat het een buitenspelgoal was.

Spaarnwoude zou tot de laatste minuut gaan strijden voor het gelijke spel. Het kreeg ook wel wat mogelijkheden op de gelijkmaker al waren dit vaak voorzetten die plotseling serieuze kansen bleken te zijn. Zo werd een schot van Stephan Clarenburg van grote afstand ineens een schot op doel doordat hij aan alles en iedereen voorbij ging. Het was te danken aan de aanvallers van HBC dat het ‘slechts’ 2-1 bleef. Twee dotten van kansen werden gemist door Sven Wierda en Bram Leenderts.

Spaarnwoude heeft gedaan wat het kon en gestreden tot het eind zoals we dat gewend zijn van de ploeg maar moest zijn meerdere erkennen in de ploeg van Jasper Ketting.  “De eerste tien minuten dacht ik het gaat wel hard. Maar na een kwartier vallen we terug naar 80%. Dat is op zich niet erg maar dan moet je wel de bal het werk laten doen en de handelingssnelheid moet hoger op dat moment. Omdat we daar niet goed mee omgaan maakt Spaarnwoude het je nog lastig en je weet dat die blijven gaan,” aldus Ketting.

Alle uitslagen en standen van de MidWest Cup vind je op de MidWest Cup pagina.