Schoten als eerste club naar kwartfinale HD-Cup

De Haarlems Dagblad Cup is beland bij de achtste finales. Vandaag werd de eerste wedstrijd gespeeld tussen het eerste zaterdagelftal van VSV en de zondagselectie van Schoten. Schoten werd vooraf als favoriet gezien. De club doet bovenin goed mee in de zondag vierde klasse D.

Zaterdag vierdeklasser VSV maakte het Schoten vooral de eerste helft nog erg lastig. Op een troosteloos tweede veld in Velserbroek trok Schoten uiteindelijk met 4-2 aan het langste eind. Regen en een koude wind zorgde voor barre omstandigheden voor zowel de spelers als het publiek. Daarnaast was er amper licht op het veld. “Dramatisch, je zag de bal serieus laat aankomen”, aldus Schoten-aanvoerder Nick van der Zwaan. “Het was een trieste ambiance.”

VSV zat - Schoten - Voetbal in Haarlem
VSV en Schoten kregen te maken met lastige omstandigheden.

Joey Blom zette de Haarlemmers op voorsprong, maar Geoffrey Bertholee zorgde weer voor evenwicht in de stand. Max Hummel scoorde daarna zelfs de 2-1 voor VSV, waarna Nick van der Zwaan de ruststand bepaalde: 2-2.  Na rust nam Schoten meer het heft in handen. Sjoerd Auwerda bracht Schoten aan de leiding en besliste even later de wedstrijd door de 2-4 binnen te werken. De ploeg van Jasper Ketting is de eerste club die de kwartfinale van de Haarlems Dagblad Cup bereikt.

Alle info over het toernooi om de Haarlems Dagblad Cup vind je op de toernooipagina.