MidWest Cup

Brutaal HYS houdt DIOS een helft bij

De derde halvefinalist van de MidWest Cup is bekend. In een enerverend duel in Haarlem-Oost greep derdeklasser DIOS het ticket door zondag vijfdeklasser HYS met 0-3 te verslaan. De Haarlemmers konden Ă©Ă©n helft goed weerstand bieden, daarna was de Turkse koek op.

DIOS opende al snel de score toen Wesley Boogaart in de vijfde zijn schot door een oerwoud van benen in het doel van HYS zag belanden. Het was het eerst wapenfeit van de bezoekers die er in het restant van de eerste helft regelmatig uitkwamen middels snelle uitbraken. HYS daarentegen kreeg ook de nodige mogelijkheden. Cemal Gurkan had twee keer de gelijkmaker op zijn schoen, maar zijn strafschop werd gestopt door DIOS-doelman Rinse Klinkenberg en even later frommelde hij een inzet van dichtbij naast het doel.

Bij vlagen leek de ploeg van Dave Lange geĂŻntimideerd door het felle en soms harde spel van HYS. Scheidsrechter Fred van der Ploeg had er geregeld zijn handen aan vol, echter kon hij het in het eerste bedrijf af doen met een drietal gele kaarten.

Al snel na de pauze ontstond er een ander duel. DIOS werd sterker en kreeg een serie mogelijkheden op de 0-2. Ralph Noordam had zijn vizier echter nog niet op scherp staan. Zijn eerste inzet werd gekeerd door Berkem Cirakci, de tweede eindigde op de lat en de laatste ging over het doel van HYS. Halverwege de tweede helft viel de treffers alsnog. In twee instanties schoot Noordam toch de 0-2 binnen. De 0-3 viel vlak voor tijd en kwam op naam te staan van Emiel van der Scheur.

De trainer van HYS, Talha Özkan, zag kansen voor zijn ploeg om de tegenstander in de tweede helft pijn te doen. Echter lukte dat niet. DIOS kreeg meer en meer de overhand en HYS hield zich niet aan het strijdplan van de trainer. “Dat is jammer. Ik wilde dat we inzakten en daarna gebruik maakten van onze snelheid voorin. In de eerste helft lukte dat wel, maar daarna niet meer. Maar desondanks hebben we er tegen een team dat twee klassen hoger speelt een goede wedstrijd van gemaakt.”

Alle uitslagen en het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.

Tekst: Martijn Prinsen