MidWest Cup

EDO plaatst zich voor achtste finales MidWest Cup

EDO heeft zich bij de laatste zestien van de MidWest Cup geschaard. Door een 3-1 overwinning op DSOV werd beslag gelegd op de tweede plaats in de poule. Genoeg voor de volgende ronde.

In een leuk duel waarin beide ploegen de aanval veelvuldig zochten, waren het de bezoekers die als eerst gevaarlijk werden. Gelukkig voor EDO stond doelman Alex Bindenga twee maal op de goede plek. Na een kleine tien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Een goede actie op links en dito voorzet van Amin Ouass gaf Florian Toen de mogelijkheid om de 1-0 binnen te koppen. Jason Esseboom mocht voor DSOV uithalen, maar raakte de bal niet helemaal goed en zag zijn schot naast gaan. Tien minuten voor het rustsignaal kwam DSOV langszij via Levy van Nispen. Vlak voor de rust kreeg Martijn Nelis nog de kans om van de rand van de zestien uit te halen, maar zijn schot ging net over.

In het tweede bedrijf bleef het tempo hoog. De thuisploeg kwam weer op voorsprong en weer was Ouass belangrijk. Nu door zelf prachtig de bal in de verre hoek achter DSOV-doelman Joell Gunning te krullen. Florian Toen kreeg weer een kopkans, maar nu ging zijn inzet naast. Voor DSOV was Van Nispen de gevaarlijkste man. Eerst schoot de aanvaller over. In de laatste vijf minuten mocht Van Nispen op Bindenga aflopen, maar wachtte net te lang met uithalen. Dit gaf de EDO-doelman de kans om met de voet te redden. Geen minuut later deelde EDO de genadeklap uit. Via Jeroen Ketting werd de eindstand op 3-1 bepaald.

Door de overwinning eindigt EDO op de tweede plaats in poule B. Samen met Velsen plaatst de ploeg van Sven Roomeijer zich voor de achtste finales van de MidWest Cup.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.