MidWest Cup

Stormvogels via Zwanenburg naar kwartfinale MidWest Cup

De verhalen over het afgelopen trainingskamp gonsden nog door de kantine in IJmuiden maar de tweede helft van het seizoen stond op het punt van beginnen. Dinsdagavond stond de eerste wedstrijd van betekenis weer op het programma. Zwanenburg en Stormvogels moesten gaan uitmaken wie door zou gaan naar de kwartfinale van de MidWest Cup.

De 1/8 finale tussen Stormvogels en Zwanenburg moest gaan uitmaken wie zich als een na laatste een koker zou toe-eigenen bij de loting voor de 1/4 finale. Een harde wind raasde over Sportpark Zeewijk. De wind stond over de lengte van het veld dus dit zou het aantal kansen ten goede kunnen komen.

De eerste helft speelde Zwanenburg met de wind in de rug. In de openingsfase creëerde de bezoekers dan ook de meeste kansen. De ploeg zette vroeg druk en stond redelijk hoog opgesteld. Toch kreeg het na een kwartier spelen een goede kans tegen. Na een slordige aanname op het middenveld bij Zwanenburg pikte de Vogels de bal simpel op. José Leone schoot de thuisploeg op voorsprong. Tien minuten later had het 2-0 moeten staan maar een voorzet van links belandde via het hoofd van Leone in de handen van de doelman. Aan de kant van de bezoekers werden nog steeds kansen gecreëerd maar er werd te weinig gedaan met het voordeel van de wind. Individuele acties waren mooi om te zien maar de afwerking voor het doel liet te wensen over. Joshua von Mauw bleek de beste en de slimste aan Zwanenburgse kant en bedacht maar eens te schieten. Met de wind in de rug kreeg de bal meer snelheid en via de binnenkant van de paal werd er tien minuten later gerust met een 1-1 stand.

De tweede helft was het de beurt aan Stormvogels om met de wind mee te voetballen. Zij deden dit beter dan de concurrent. De lange bal werd gedurende de tweede helft steeds vaker gezocht. Het veld en de keuze van de noppen bleken ook behoorlijk invloed te hebben op het spel van beide teams. Zo bleek ook bij de 2-1 voor de gastheren. Twee man gleed onderuit waardoor Semih Sarier makkelijk kon binnentikken. Zwanenburg kon niet meer opbrengen wat het in de eerste helft deed en liet het hoofd meer en meer zakken. Brian Asengo zag zijn voorzet hard in eigen doel geschoten worden door de verdediging van Zwanenburg ware het niet dat de doelman met een geweldige reflex redding kon brengen. Met nog een kwartier op de klok kwam de 3-1 er wel nog. José Leone mocht zijn tweede van de avond maken na een snelle uitbraak uit een corner van Zwanenburg. In de slotfase werd het nog bijna 4-1 toen Huyesin Yilmaz zijn directe tegenstander uitkapte en op zeer fraaie wijze de bal op de kruising van het doel uiteen zag spatten.

Nog slechts 1 plek vrij. 21 januari om 20.00u zullen we weten wie de laatste naam in de kwartfinale zal zijn. SVIJ (zat) en IJmuiden nemen het in deze kraker tegen elkaar op en wel in het Telstar stadion. MidWest Cup voetbal op en top en de moeite waard om even te komen kijken.