Zondag 3e klasse C

3C gaat verder zonder Real Sranang

Twee weken geleden maakte het bestuur van de Amsterdamse club Real Sranang bekend dat het eerste zondagelftal uit de competitie zou worden gehaald. Vandaag is dat door de KNVB gedaan, waardoor de zondag derde klasse C verder gaat met een club minder.

Na de aankondiging – waar volgens bestuurslid Glenn Rudge ‘structureel wangedrag’ de oorzaak van was – is Real Sranang niet meer in actie gekomen. “Als bestuur zijn wij het zat geworden. Er wordt niet meer getraind, spelers komen niet meer, er is onderlinge ruzie en geen klik meer tussen spelers en trainer. We willen voorkomen dat de KNVB ons mogelijk zou royeren,” viel te lezen op de website van Het Amsterdamsche Voetbal.

Afgelopen zondag stond voor de tweede keer de wedstrijd tegen De Meer op het programma en wederom kwam Real Sranang niet opdagen. Reden voor de bond om het elftal uit de competitie te nemen. Daarnaast is de club een boete opgelegd.

De Amsterdammers hadden de rode lantaarn in bezit in de derde klasse C. Als gevolg van het verdwijnen van de club uit de competitie degradeert er dit seizoen geen andere club rechtstreeks, maar vervalt de strijd om de derde periodetitel. De ploeg die op de eindrangschikking het hoogst staat zonder periodetitel mag mee gaan doen aan de nacompetitie.

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: Archief Voetbal in Haarlem