Zondag 3e klasse A

Bloemendaal de punten, VSV de complimenten

Trainer David Zonneveld van het dit seizoen nog ongeslagen VSV zag de wedstrijd tegen Bloemendaal als een testcase voor zijn team. Een overwinning zat er tegen Bloemendaal niet in maar de 0-4 nederlaag was geflatteerd.

Het veld was niet best maar wat de beide teams in de eerste helft lieten zien was de derde klasse onwaardig. Bloemendaal leek op voorsprong te komen maar op advies van zijn assistent Theo Tervoort keurde scheidsrechter Sahied Khealiram ten onrechte wegens buitenspel af. Het bleek het enige hoogtepunt in de eerste helft te zijn.

De eerste kans in de tweede helft was voor Bloemendaal. Joost v.d. Boogaard kopte over uit een voorzet van Daan Geldermans. Daarna werd VSV gevaarlijk. Het wachten was op een doelpunt van VSV. Bram Hillenaar en Moreno Blom kregen daartoe kansen maar wisten deze niet te verzilveren. Trainer Tim Joon van Bloemendaal zag dit ook en wisselde de tegenvallende Jesse v.d. Meer. Bloemendaal trok de wedstrijd naar zich toe. Larse van Eck, Joost v.d. Boogaard en Koen Beeren kregen mogelijkheden maar de hard werkende VSV verdediging wilde niet capituleren. In de 70e minuut moesten zij dit wel doen. Vanuit de rechter verdediging gaf Tjalle Boing een lange bal naar links waar Joost v.d Boogaard sneller bleek dan Jorden de Waal en keeper Nobby Plug was kansloos, 0-1. VSV ging op zoek naar de gelijkmaker maar mede door de uitstekend spelende Dennis Goes, hij liep alles dicht, lukte dit niet. Van de geboden ruimte profiteerde Bloemendaal optimaal en Tim Beeren, Bart de Bruine en Joost v.d Boogaard mochten de eindstand geflatteerd op 0-4 bepalen.

Bloemendaal won door de ervaring en het fysiek. Zij zijn verder dan VSV waar de jonge spelers keihard werkte en de oudere spelers niet thuis gaven. Mochten de jonge VSV-spelers hun vorm en inzet weten te behouden dan staat er nog wat leuks te gebeuren op sportpark De Hofgeest.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse A vind je op onze competitiepagina.