Zondag 3e klasse A

VSV ruim langs RCH

VSV begon de wedstrijd zonder de twee sterkhouders Denzel Meijer en Randy Riedijk, maar dit kon in de selectie makkelijk opgevangen worden. Vanaf minuut 1 liet VSV de gasten uit Heemstede, met twee oudgediende van VSV, weten dat er zondag niets te halen viel op sportpark de Hofgeest.

In de tiende minuut was het al raak. Een vlijmscherpe corner van Tim Sewalt werd door Danny de Jong binnen gelopen, 1-0. RCH probeerde met stevige duels het spel van VSV te ontregelen. De scheidsrechter liett veel toe en wuifde diverse overtredingen weg. VSV moest hier even aan wennen en pakte de draad snel weer op. Op de linkerkant was het duo Sewalt en Veldhuis er vrolijk op los aan het combineren. Dit leidde tot verschillende kansen, maar de voorhoede had het vizier nog niet op scherp. In de 19e minuut een corner van opnieuw Sewalt leidde de 2-0 in. De bal werd afgeslagen en op de rand zestienmeter wist Malcolm Meijer de bal lekker te volleren.

De trainer van RCH, Mehmet Simsek, greep in en wisselde twee maal. Dit had echter geen enkel nut want de eerst volgende aanval van VSV was weer raak. Sewalt brak op links door en bediende de mee opgekomen Veldhuis die de 3-0 binnen liep. Na ruim een half uur was er dan toch een kans voor RCH. De sterke spits Rachid Haraou schoot van binnen het strafschopgebied op het doel maar met een ultieme sliding wist Jorden de Waal de inzet onschadelijk te maken. Met een 3-0 stand zochten beide teams de thee op.

Na rust ging VSV vrolijk verder met goed combinatie spel van achteruit via Haye Kamstra en Twan de Zwart. Met veelal een goede crossbal liet het RCH achter de feiten aanlopen. In de 50e minuut moest Rick Michielsen de 4-0 binnen schieten, maar hij raakte de bal niet lekker en zijn schot ging over. De aanvoerder van RCH raakte geïrriteerd en ging verbaal tekeer na een beslissing van de scheidsrechter. Hierop ontving hij een gele kaart van de consequent fluitende Jordy Wals. Toen hij daarna ook nog op de gele kaart reageerde kon hij met rood vertrekken.

VSV bracht Niels Anker in voor de moegestreden Moreno Blom. VSV kreeg kans na kans en in de 63ste minuut kwam de 4-0 op het scorebord. Rick Michielsen speelde zichzelf vrij en schoot, met een gericht lob, de bal in de verre kruising. In de 74ste minuuut volgde de 5-0. Malcolm Meijer slalomde door de RCH verdediging en trok de bal terug op Bart Veldhuis die koel afrondde. Hierna denk je als trainer “zo, het klusje is geklaard, ik ga lekker achterover leunend in de dug out zitten”. David Zonneveld dacht daar blijkbaar anders over en bleef schreeuwen langs de kant. Dit tot irritatie van sommige spelers, waaronder de aanvoerder, waardoor er een hoorbare discussie plaats vond.

In de slotfase mocht A junior Ravi Galjé zijn opwachting maken en verving hij Jorden de Waal. VSV nam gas terug en invaller Marco Trox mocht de eretreffer voor RCH aantekenen, 5-1. VSV krijgt nog wat kansen en twee daarvan werden verzilverd. De 6-1 mocht Ravi Galjé binnen schieten en de 7-1 werd wederom door een invaller gemaakt, teweten Niels Anker. Dit was tevens de eindstand, waardoor VSV zich opwerkte naar een tweede plaats op de ranglijst. RCH staat na de nederlaag op de achtste positie.