Dave’s column: De ogen van

Het is zaterdagochtend. Ik coach de jo8-1. Dit vind ik de mooiste leeftijd. Even een correctie, ik noem het coachen, maar eigenlijk is het veters strikken en tranen wegvegen als ze het koud hebben of een bal tegen zich aan krijgen. Dit keer is er een nieuw jongetje.

Gisteren zat ik naar Telstar te kijken, het Fox Sports Schakelkanaal heerlijk op de vrijdagavond. Ik zag daar een man van 34 in de verdediging. Frank Korpershoek inderdaad. Zijn ogen vielen mij meteen op. Ik raakte gefascineerd door zijn ogen. Hij keek alsof hij zijn debuut ging maken. In zijn ogen fietste hij nog met zijwieltjes en een vlaggetje op zijn bagagedrager naar zijn eerste wedstrijd. Ik kon niet stoppen met kijken. Zijn gedrevenheid, zijn enthousiasme en zijn liefde voor Telstar en het spel. Ik gun elke voetballer de ogen van Korpershoek als hij 34 is.

Ik vroeg aan mijn beste vriend wat meer over Korpershoek. Hij vertelde mij dat hij al zijn hele carrière bij Telstar speelt. Iedereen wil altijd maar vooruit en hij is helemaal tevreden op de plek waar hij staat. Wat is dat toch met mensen dat ze altijd de volgende stap willen zetten? Wees alsjeblieft wat meer tevreden.

Terug naar het nieuwe jongetje. Het jongetje is zenuwachtig. Dit wordt zijn debuut. We moesten om 10 uur verzamelen maar, hij stond om 7 uur al naast het bed van zijn ouders. Aangekleed en wel, hij was er klaar voor. Tijdens de wedstrijd merk ik dat het moeilijk voor mijn sterren gaat. De tegenstander is even goed en laat zijn beste spelers staan. Als ik dit ook doe kunnen we misschien winnen maar, deze wedstrijd wil ik niet winnen. De eindstand is 5-2 voor het andere team.

De kinderen zijn de uitslag nu alweer vergeten en gaan op naar de penalty’s. Voor de ouders en de tranen vegers een leuk moment om de wedstrijd af te sluiten. De spelers willen scoren, ze willen deze wedstrijd tegen de keeper winnen. Het nieuwe jongetje gaat als laatste. Hij is er klaar voor. Hij kijkt voor hij zijn aanloop neemt nog even naar mij. In zijn ogen zie ik hem fietsen met zijn vlaggetje op de bagagedrager.

Ik zie hem naast het bed staan om 7 uur. Hij schiet de bal en scoort. Zijn vlag heeft nog nooit zo mooi gewapperd.

Dave

Wil je reageren op deze column? Doe dat dan vooral en contact ons via redactie@voetbalinhaarlem.nl.

 

Dave Binkhorst, 1995. Opgegroeid in IJmuiden. Hoofd jeugdopleiding IJ.V.V. Stormvogels sinds 2017.  Heeft een eigen voetbalschool. Voetbalde bij Stormvogels en Svij. Is schrijver voor magazine’s en is pedagogisch medewerker. Kijkt met zijn ogen naar voetbal en met zijn hart naar Ajax.