Zondag 3e klasse A

Donovan Mijnals neemt VVH Velserbroek op sleeptouw

Hij oogt wat traag en aan verdedigen heeft hij een broertje dood, maar wat een genot om naar maraDonna Mijnals te kijken. Zomaar een opmerking die langs de kant wordt gemaakt wanneer VVH Velserbroek speelt.

Het was inderdaad goed wat Mijnals liet zien tegen de zondagtak van Aalsmeer. Het team wat nog niet zolang geleden als RKAV door het leven ging had deze zondag niets in te brengen tegen de rood wit blauwen uit Haarlem Noord. De ploeg van Jeroen de Vries snakte na twee gelijke spelen en een verliespartij weer naar een overwinning. Dat het zo makkelijk zou gaan, had niemand verwacht. Windstil, zonnig en vijf graden. Een perfecte voetbalmiddag en dat vonden de vele toegestroomde supporters ook.

Vanaf minuut één domineerde VVH de wedstrijd. Met snelle combinaties en veel passie in de duels werd Aalsmeer achteruit geduwd en voetbalde met de kont tegen de eigen goal aan. Het duurde ook niet lang of de tricolores kwamen op de verdiende 1-0. Helaas werd deze afgekeurd wegens buitenspel. Na een kleine vijfentwintig minuten kreeg VVH een vrije trap op een kleine twintig meter uit de goal. Sander Loogman krulde de bal perfect langs de muur, maar stand in keeper van Halm die normaal als keeperstrainer door het leven gaat keerde de bal met een heerlijke zweef naar de hoek.

Tien minuten later was het wel raak. De vrije trap die op de zelfde afstand lag, maar iets anders voor het doel werd onberispelijk ingeschoten door Mijnals. VVH bleef doordrukken en de spaarzame aanvallen van Aalsmeer werd vakkundig onschadelijk gemaakt door het centrale duo Dams – Riebeek geassisteerd door de vleugelverdedigers D. Zeeuw en Zuidema. De stand van 1-0 stond nog steeds op het bord toen de uitstekend leidende scheidsrechter Lopes floot voor de rust.

Na de rust kregen de supporters het zelfde beeld te zien. VVH in de aanval en Aalsmeer met man en macht verdedigend. Het duurde vijf minuten voordat Mijnals de score verdubbelde. Het verzet van Aalsmeer leek gebroken. Helemaal toen Hurkmans eindelijk het net weer wist te vinden en de 3-0 liet aantekenen. VVH vierde de teugels wat meer en nam wat gas terug. Balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat Aalsmeer keeper Van den Bogaard kon passeren. Jeroen Ezink maakte deze goal.

Het slotakkoord was voor de thuisploeg. Mark van der Werff gleed langs de verdedigers van Aalsmeer en trok de bal voor. Kors die Hurkmans had vervangen vond nog de keeper van Aalsmeer op zijn pad, maar de snelle Mo Yahayoui bekroonde zijn goede wedstrijd met de vierde van VVH. Door deze overwinning staat VVH op een mooie vierde plek.  Aankomend weekend speelt VVH weer thuis en komt Nicolaas Boys op bezoek.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse A vind je op onze competitiepagina.

Tekst en foto: Paul Cramer