Zondag 3e klasse C

Alliance’22 niet opgewassen tegen SDZ-spits Klaasen-Bos

Ondanks een heldhaftig begin is de ploeg van Gidon Reinders Folmer er niet in geslaagd om koploper SDZ een lastige middag te bezorgen. Al voor rust zorgde het productieve SDZ en de rode kaart van Kamil Golanski voor een eenzijdige wedstrijd.

Trainer Gidon Reinders Folmer stuurde de mannen de wei in met maar één gedachte: wij hebben niets te verliezen. Alliance’22 begon dan ook één-op-één te spelen met veel druk naar voren. De wervelstorm zorgde echter voor weinig problemen bij de bezoekers. De bal ging van links naar rechts in hoog tempo en zodra de aanvallers gevonden werden, was het vaak druk voor de goal van doelman Kauling.

Het duurde uiteindelijk tot de twintigste minuut voordat de Amsterdammers los kwamen. De snelle en behendige Giliano Eijken brak door over links en wist voor de goal Floris Reuts te bereiken die op zijn beurt de bal achter doelman Kauling kon koppen.

Diezelfde Kauling zag na 25 minuten tot zijn grote opluchting een schitterend stiftballetje van Tim Klaasen-Bos uit het niets op de buitenkant van de paal belanden. De spits van SDZ bewees nog geen twee minuten later zijn waarde echter wel. Na een prima loopactie en een steekbal op maat van zijn compagnon Mariano Olf wist hij Kauling te testen. De doelman kon de inzet van Klaasen-Bos nog te pareren, maar de mee opgelopen Olf wist de bal wel tegen de touwen te werken: 0-2.

Na een klein halfuurtje was het dan eindelijk loon na werken voor Alliance’22. Kamil Golanski wist over de rechterkant Olf te passeren en de bal voor te geven. De bal belandde op het hoofd van SDZ-verdediger Jordy van der Horst, die de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman kopte. Daar waar de Alliance’22 spelers elkaar nog aan het oppeppen waren, was het alweer 1-3. Direct vanaf de aftrap wist de vaardige Klaasen-Bos doelman Kauling in een één-tegen-één duel te passeren.

Toen vervolgens Kamil Golanski, na vermeend natrappen, de rode kaart gepresenteerd kreeg was het duidelijk; het was niet de middag van de groen-zwarten. Voor rust wist Tim Klaasen-Bos nog tweemaal doel te treffen en daarmee zijn hattrick te complementeren, 1-5.

De spelers van alliance’22 waren zichtbaar ontgoochelt en de teleurstelling droop van de gezichten af. In het tweede bedrijf maakte teleurstelling bij enkele spelers plaats voor frustratie. Reinders Folmer haalde dan ook terecht de onzichtbare Jasper Wille voortijding naar de zijlijn. Wille, die normaal gesproken een drijvende kracht is op het middenveld, kon zijn draai in de punt van de aanval niet vinden.  Klaasen-Bos trof nog maar een keer doel en bracht daarmee de eindstand op 1-6.

Volgende week mogen de Haarlemmers op bezoek bij de Kennemers in Beverwijk, de nummer 12 uit de derde klasse C. De eerdere ontmoeting eindigde in een 4-2 overwinning voor Alliance’22. Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Verslag & foto: Justin Luiten