Reactie vv Schoten naar aanleiding incident afgelopen weekend

Schoten heeft een statement geplaatst op haar website. Maandagvond heeft het bestuur van de club een spoedvergadering ingelast. Dit naar aanleiding van het incident van afgelopen zondag tijden de wedstrijd tegen TOG.

Het afgelopen weekend, tijdens de wedstrijd Schoten 1 – TOG 1 op zondag 16 okt. j.l. , is onze vereniging geconfronteerd met een zeer vervelend incident. Volgens de media een massale vechtpartij tussen de twee verenigingen. Wij moeten als bestuur concluderen dat het verhaal maar deels waarheid is en dat de niet aanwezige media verkeerd is ingelicht. Neemt niet weg dat we erg geschrokken zijn.

Het bestuur heeft, naar aanleiding van dit incident, de gehele zaak met diverse partijen binnen de vereniging geëvalueerd. Dit heeft direct geresulteerd in het royeren (definitief na goedkeuring ALV) van één speler van het selectie-elftal. Verder vindt deze week een gesprek plaats tussen bestuur en het selectie-elftal.

Nog te benoemen is dat het incident mede veroorzaakt is door een klein deel van het aanwezige publiek. Publiek dat niet gelieerd is aan onze club.

Het bestuur betreurt ten zeerste wat er heeft plaatsgevonden. Wij willen daarom nogmaals onze welgemeende excuses aanbieden aan iedereen die met dit incident geconfronteerd is geweest en wij willen hier nooit meer mee geconfronteerd worden.

Afgelopen dagen werd veel de vraag gesteld: “Is Schoten wel een leuke club”? Wij willen daar het volgende op antwoorden. 

De totale vereniging vv Schoten heeft juist een stijgende lijn te pakken. Als wij de verrichtingen zien van de overige senioren, de prestaties van ons damesteam, de inzet van de Technische Jeugd Coördinatoren met hun technische staf, het plezier waarmee op dit moment de jeugdspelers en seniorenleden aan het werk zijn en het goede werk van de jeugdcommissie, bezig met het opzetten van een evenementencommissie Jeugd, dan kunnen wij alleen maar antwoorden met ‘JA’.

We zijn dus nog steeds een geweldig fijne club en dat mag niet ten koste gaan van één incident.

Laten we er met z’n allen voor waken niet in een neerwaartse spiraal terecht te komen, positief te blijven en met zijn allen de schouders eronder blijven zetten. Het bestuur is er dan van overtuigd dat we met deze inspanningen een vereniging zullen zijn waar we trots op mogen zijn.

Vriendelijke sportgroeten,
Het bestuur