Zaterdag 3e klasse B

De middag van Kay Brouwer (incl. fotorepo)

Op een troosteloos sportpark in Heemstede, waar op het kunstgras een overdosis aan rubber korrels lag, speelde de nummer 5 VEW (19 punten uit 13 duels) tegen de nummer 4 IJmuiden (21 punten uit 13 duels). De belangen waren dan ook groot. IJmuiden won vorig seizoen in Heemstede met 0-3, maar verloor op Schoonenberg met 0-2 waardoor IJmuiden de kans op deelname aan de nacompetitie kon vergeten. Trainer Anthony Correia had zijn team daar dan ook op gewezen evenals op het feit dat het VEW van  – de na dit seizoen afscheid nemende – trainer Andre Markus thuis nog niet verloren had.

Deze boodschap hadden zijn spelers goed begrepen. Vanaf de aftrap werd VEW onder druk gezet en IJmuiden combineerde er lustig op los. De thuisploeg zag dat IJmuiden hierdoor de nodige mogelijkheden kreeg om de score te openen, maar de goal viel niet. De IJmuiden-verdediging ging de fout in, maar Tom Hoogendijk voorkwam met een katachtige redding de 1-0. Na een vrije trap van Bob Schol kopte Kay Brouwer wél de verdiende 0-1 binnen. Een paar minuten later ging de sterk spelende Iw Stoianov er op rechts vandoor en uit diens voorzet schoot Jordi de Man op magistrale wijze de 0-2 achter de grabbelende doelman van VEW, Jelle de Vries. Even later liet de doelman een schot los waarop Jordi de Man goed anticipeerde en met zijn tweede doelpunt de 0-3 op het scorebord bracht.

« van 7 »

(Foto’s: Voetbal in Haarlem)

Voor de thuisploeg werd het nog erger. Kay Brouwer scoorde zijn tweede doelpunt, 4-0, en de frustratie bij VEW nam toe. Iw Stoianov ging er op rechts vandoor, gaf voor en VEW-speler Lorenzo Jansen passeerde ongelukkig zijn eigen keeper: 0-5. VEW mocht, nadat er bij IJmuiden slecht verdedigd werd, iets terug doen en Jasper van de Veldt scoorde de 1-5. IJmuiden gaf snel antwoord. Uit een voorzet van de goed opkomende Jeffrey Prinsse maakte Jordi de Man een onvervalste  hattrick. De rust werd bereikt met een 1-6 stand.

Vlak na het begin van de tweede helft zag de scheidsrechter als enige dat er in de 16-meter hands gemaakt werd. VEW kreeg een strafschop die Gerben Siezinga op de paal schoot. IJmuiden liet VEW weer alle hoeken van het veld zien, maar verzuimde te scoren. De thuisploeg kreeg zowaar een goede mogelijkheid om te scoren, maar wederom stond Tom Hoogendijk paraat.

Toen volgde de minuten van Kay Brouwer. Hij scoorde de 1-7 uit een rebound na inschieten van Martijn Visser, de 1-8 met meer geluk dan wijsheid met zijn hak na een schot van Bob Schol en uit een voorzet van de weer goed opkomende Jeffrey Prinsse de 1-9. Daarmee zette ook Brouwer een onvervalste hattrick op zijn naam. Hierna kreeg VEW enkele mogelijkheden maar de geest was uit de fles. Na een combinatie kwam de bal bij Kay Brouwer terecht die beheerst zijn 6e doelpunt van de middag inschoot: 1-10. Toen de verdediging van IJmuiden vlak voor tijd even niet bij de les was mocht Jasper van de Veldt de 2-10 scoren waarna de scheidsrechter het voldoende vond.

Met de staart tussen de benen zocht VEW de kleedkamer op, terwijl bij de spelers van IJmuiden alleen een brede grijns op de gezichten te zien was. Jordi de Man scoorde 3 maal en Kay Brouwer maar liefst 6 keer.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Ap Ras
Foto’s: Voetbal in Haarlem