ViH Talentenvijver: Robin Eindhoven (Koninklijke HFC)

In onze regio vind je voetballers met veel talent, soms zelfs met net dat beetje extra dan anderen. In eerste elftallen spelen vaak al jongens mee die nog onder de grens van eenentwintig jaar zitten. De komende weken zet Voetbal in Haarlem een paar van deze talenten in de schijnwerpers. Deze week is het de beurt aan Robin Eindhoven. De pas twintigjarige spits heeft zich binnen twee jaar ontwikkeld tot basisspeler van het eerste van Koninklijke HFC, dat uitkomt op het hoogste amateurniveau van Nederland.

ADO Den Haag
Robin Eindhoven is in de regio geen onbekende. De snelle aanvaller speelt al lang bij Koninklijke HFC, vanwaar hij in 2015 een overstap wist af te dingen naar de toenmalige A1 van ADO Den Haag. Dit avontuur duurde niet lang. De Haarlemmer had het niet naar zijn zin in de Hofstad en keerde na een half seizoen al terug bij zijn oude club. Vorig seizoen speelde Eindhoven al in de A-selectie van de Koninklijken, maar werd hij vooral gebruikt als pinchhitter. Onder de nieuwe hoofdtrainer, Gertjan Tamerus, krijgt de aanvaller meer vertrouwen. Iets dat hij naar eigen zeggen ook nodig heeft.

Basisplaats
Tamerus is het eens met de stelling dat Eindhoven een groot talent is. “Robin is met zijn snelheid en dreiging voor de goal erg gevaarlijk. Als je als twintigjarige spits al in het eerste elftal van HFC speelt dan zegt dat natuurlijk wel iets.” Eindhoven staat momenteel regelmatig in de basis van het vlaggenschip. Iets dat aan het begin van het seizoen nog zeker niet het geval was. “Ik heb een goede voorbereiding gedraaid waarin ik ook veel minuten mocht maken. Wel zijn er meerdere aanvallers die erg goed zijn, waardoor ik niet zeker was van een basisplek. Ik raakte aan het begin van het seizoen geblesseerd, waardoor ik een tijdje niet volledig fit was. Toen ik was hersteld van die blessure raakte Khalid Tadmine, de andere snelle spits uit ons team, geblesseerd. Hierdoor werd ik opeens basisspeler, terwijl ik anders met hem had moeten concurreren.”

Pijn lijden
Eindhoven scoorde dit seizoen in acht wedstrijden drie keer, maar was volgens zijn trainer vele malen belangrijk. “Robin heeft inmiddels ook al twee assists op zijn naam staan. Ook veroorzaakte hij tegen HHC Harderberg de penalty, was hij erg dreigend tegen Rijnsburg wat een rode kaart voor de tegenstander opleverde en is hij met zijn snelheid altijd bruikbaar. Wel denk ik dat er nog veel meer in zou zitten indien Robin een nog betere houding aanneemt. Hij komt soms nog wat lui over en kan naar mijn mening nog wat meer ‘pijn lijden’. Het talent heeft hij, maar wilt hij nog beter worden dan zal hij daarvoor ook alles moeten geven.”

Trainer
Eindhoven heeft het naar zijn zin bij Koninklijke HFC. Voor hij bij het eerste aansloot, werd hij kampioen van de hoofdklasse met de reserves. De aanvaller was blij met de keuze die de club uit Haarlem maakte voor Tamerus, iemand waarmee hij al jaren heeft samengewerkt. “De speelstijl van Gertjan past goed bij mij. Hij speelt met veel diepte en weet precies hoe hij met jongens moet omgaan. Zo werk ik beter met iemand die mij positief benadert. Iets dat ik bij ADO mistte, maar wat Gertjan perfect doet.”

Prof
Op de vraag of de jonge spits nog ambities heeft om later alsnog te kijken of een stap hogerop mogelijk is, werd even nagedacht. “Ik heb het fijn bij HFC en heb kunnen meemaken hoe het wereldje van betaalde voetbal eruit ziet. Natuurlijk is het een droom om profvoetballer te worden en die droom heb ik nog steeds. Maar ik zal voortaan wel even twee keer nadenken of een club bij mij past voor ik de stap maak. Een ADO Den Haag zit er niet meer in.”

Tekst: Daan Schoonderwoerd
Foto: Pim Hols