Nacompetitie

Zandvoort vergeet voorsprong vast te houden bij EVC

Zandvoort is de nacompetitie voor een plek in de tweede klasse in Edam naar behoren begonnen. De ploeg van Laurens ten Heuvel speelde met 1-1 gelijk tegen EVC. Toch had er meer in gezeten. Zes minuten voor tijd verspeelde Zandvoort de 0-1 voorsprong.

Voor het tweede jaar op rij ontmoet Zandvoort de Edammers van EVC in de nacompetitie. De vorige editie bleek EVC te sterk en verloor Zandvoort met 1-3 en 1-2. Dit jaar is de ploeg van Laurens ten Heuvel beter begonnen aan het tweeluik. In Edam werd met 1-1 gelijk gespeeld en pakten de Zandvoorters een punt. Een goede basis voor de terugwedstrijd in Zandvoort komende zaterdag.

Zonder de geblesseerde Koen Michielsen en Maurice Moll domineerde Zandvoort de wedstrijd grotendeels. Op het begin en het einde van de tweede helft na waren de bezoekers de bovenliggende partij. Via Jesse de Haan kreeg Zandvoort een aantal kansen, maar de veelbesproken aanvaller had het vizier niet op scherp staan. Echter bewees hij – net als tijdens de wedstrijd bij VVC – dat zijn individuele klasse bepalend kan zijn.

Een kwartier voor tijd was hij attent door een geblokt schot alsnog binnen te schieten. Zandvoort kon de overwinning ruiken, maar EVC kwam zes minuten voor tijd op gelijke hoogte. De verdediging van Zandvoort speelde een puike wedstrijd, maar werd toen te kijk gezet door Jeffrey Schilder. De aanvaller van EVC passeerde op de achterlijn twee man en schoot fraai binnen.

Het gelijkspel biedt de Zandvoorters hoop. De laatste weken leek het elftal niet meer de drive te hebben waarmee Zandvoort het seizoen grotendeels speelde. Bij EVC was de drive er wel weer. Zaterdag is de return en kan Zandvoort zich plaatsen voor de tweede ronde.

Het gehele schema van de zaterdag nacompetitie vind je hier.

(Foto homepage: Twitter SV Marken)