Voorbeschouwing op zondag: We beginnen aan het toetje

Dit weekend start voor een aantal teams het toetje van seizoen 2015/2016. Via de nacompetitie kunnen deze clubs zich proberen te handhaven of alsnog promotie afdwingen. We nemen het programma van de zondag nacompetitie even kort voor je door.

HFC EDO is geëindigd op de elfde plek in de hoofdklasse A en het moeizame seizoen krijgt dus een vervolg. Roy van der Mije moet met zijn elftal twee keer als winnaar van een tweeluik uit de strijd komen om zijn huidige ploeg volgend jaar weer tegen te komen. De eerste tegenstander is Fortuna Wormerveer. Fortuna won de derde periode in de eerste klasse A. De wedstrijd in Wormerveer begint om 14.30 uur.

Velsen en Hoofddorp ontmoeten elkaar in de eerste ronde van de nacompetitie voor een plek in de eerste klasse. Velsen won de eerste periode in 2A, terwijl Hoofddorp de derde periode pakte in 2B. De winnaar van dit tweeluik plaatst zich voor de finaleronde. De eerste wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark De IJvelden in Hoofddorp en begint om 14.00 uur.

Voor een plek in de tweede klasse moet United/DAVO in de eerste ronde afrekenen met SEW. United/DAVO pakte de eerste periode in 3B. SEW was winnaar van de tweede periode in de derde klasse A. De winnaar van de tweeluik speelt de tweede ronde. De wedstrijd in Nibbixwoud begint om 14.30 uur.

VVH Velserbroek komt nog niet in actie. De Velserbroekers moeten zich via de nacompetitie proberen te handhaven in de derde klasse. HBC, Alliance ’22 en Velsenoord beginnen wel aan hun strijd om een plek in de derde klasse. HBC speelt een uitwedstrijd bij Egmondia. Alliance ’22 gaat op bezoek bij Zeevogels en Velsenoord reist naar Dynamo. De drie sterke teams uit 4D beginnen dus met een uitwedstrijd. Donderdagavond volgt de return in onze regio.

DSK, DIO en Vogelenzang spelen de nacompetitie om volgend jaar in de vierde klasse uit te mogen komen. DSK en DIO beginnen met een uitwedstrijd. DSK gaat op bezoek bij Kwiek ’78 in Avenhorn. DIO speelt de uitwedstrijd in Andijk tegen de plaatselijke Sporting. Zowel Kwiek ’78 als Sporting Andijk kwamen dit jaar uit in 4B. Sterke tegenstanders voor de beide Haarlemse clubs.
Vogelenzang uit 5C begint met een thuiswedstrijd tegen AGSV. De club uit Aartswoud is de competitie geëindigd op de derde positie in 5C.

Het volledige schema van de zondag nacompetitie vind je hier.