Nacompetitie

Einde oefening VSV

Een executie kan je wel blijven uitstellen, maar ooit wordt-ie voltrokken. De zaterdagploeg van VSV heeft vijf wedstrijden in de nacompetitie gespeeld, maar is volgend seizoen toch niet meer te bewonderen in de derde klasse. Het seizoen duurde één helft te lang voor de Velserbroekers. De allesbeslissende wedstrijd tegen Hees werd met 1-2 verloren.

De bezoekers uit Soest hadden er alle vertrouwen in. De vierdeklasser had twee bussen fans meegenomen en zij bepaalden de sfeer op sportpark De Hofgeest. Maar al snel werd het stil. Justin Kunst liep goed door op de twijfelende Hees-keeper Henk Reddering, die de bal maar niet wegschoot. Uiteindelijk was hij te laat, waardoor Kunst een makkelijke goal op zijn naam mocht schrijven.

Niet veel later ging een inzet van diezelfde Kunst rakelings over, om de intenties van VSV nog wat kracht bij te zetten. Hees deed ook wat het kon, waardoor het publiek een heel aardige eerste helft te zien kreeg. VSV kreeg kansen via Max Hummel en Rik Heeren, Hees was er een paar keer dichtbij, maar de gasten vonden VSV-goalie Rico Barends op hun weg.

Na rust was Hees de betere ploeg. Bij VSV gaf de tegenstander te veel ruimte en de passing werd steeds slordiger. Een Soester doelpunt kon dan ook niet uitblijven. De eerste die ze maakten werd nog afgekeurd wegens buitenspel, maar na 18 minuten was het toch gelijk. Dave Hardendood was et geblesseerd uitgevallen en zijn directe tegenstander wist Hees-middenvelder Lasse Groot te bereiken die simpel raakschoot.

Tien minuten later was er een wereld-redding van Barends nodig om Hees tegen te houden. De gasten waren veel fitter en gevaarlijker. Justin Kunst wist ze nog bijna de mond te snoeren. Hij schoot onbehoorlijk hard op de goal, maar de Hees-keeper maakte zijn eerdere fout meer dan goed met een knappe save. Vijf minuten voor tijd viel de bijl dan toch. Een snelle uitbraak van Hees werd heel knap binnengeschoten voor 1-2. Eén minuut later was het bijna 1-3 toen de gasten uit een corner de paal raakten. Dat leed bleef VSV bespaard, maar na het laatste fluitsignaal van dit seizoen is de realiteit hard voor de Velserbroekers. Gedegradeerd en geen derby met IJmuiden en Stormvogels komend seizoen.

Alle uitslagen van de nacompetitie op zaterdag vind je hier.

Verslag & foto: Marcel Akerboom