Zaterdag 2e klasse A

Zandvoort haalt zijn gram

Na een serie waarin Zandvoort 8 punten in de competitie heeft laten liggen, zelfs zonder te scoren, heeft het afgelopen zaterdag zijn gram gehaald. Het was dus zaak deze wedstrijd te winnen. Het bij aanvang hoger geplaatste AMVJ moest er met 5-0 aan geloven. Het werd de wedstrijd van de broers Salim en Othmane Fertout. Salim werd met 3 doelpunten man-of-the-match.

Zandvoort begon behoedzaam aan de klus AMVJ. Een hechte verdediging met een sterk middenveld lieten de tegenstanders toe om op de helft van de thuisclub te spelen. Zelf waren de gastheren via de snelle uitvallen over vooral de rechter flank levensgevaarlijk voor AMVJ-doelman Dennis Frijns, die ternauwernood in het eerste kwartier zijn doel schoon kon houden. Een kopbal net over de lat op het dak van het doel en een net aan gestopte inzet, waren wellicht wel voorboden voor iets moois.

Toch kwam het eerste doelpunt van Salim Fertout eigenlijk als een duveltje-uit-een-doosje. Na een rush over bijna de hele lengte van het veld over rechts, waarbij hij diverse AMVJ-spelers liet staan, bracht hem een-op-een voor Frijns. Die had een kijk op de hard ingeschoten bal: 1-0. Vak voor rust kon zijn jongere broer Othmane Fertout de Zandvoort supporters opnieuw laten juichen. Een ‘simpele’ beweging met zijn voet zorgde voor de 2-0, vlak voor rust.

Zandvoort ging na rust op de ingeslagen weg voort. Het bleef uit een zeer hechte verdediging opereren en Salim Fertout was met twee doelpunten goud waard voor trainer Ted Saunier. Bij zijn tweede liet hij laatste man en AMVJ-aanvoerder Bram v.d. Driest met een snelle beweging achter zich en plaatste beheerst het leer in de linker hoek acht Frijns. Diezelfde Frijns ging een paar minuten later volledig in de fout. Hij probeerde Fertout, met de bal aan de voet, te passeren. Die had daar echter geen boodschap aan en pakte het kleinood behendig van hem af. Een leeg doel was zijn beloning met de 4-0 als gevolg.

Dat Nigel Berg eindelijk na drie competitiewedstrijden weer eens scoorde was zeker meegenomen voor Saunier. Hij werd door Kas de Vries op maat bediend, toen de Zandvoortse middenvelder de achterlijn haalde en Berg in zijn ooghoeken in zag schuiven. Zandvoort had zijn gram gehaald, en stijgt naar de 5e plaats op de ranglijst; 2 punten achter de verrassende koploper CSW, dat thuis met 6-2 uithaalde tegen Purmersteijn, en 1 punt achter Aalsmeer, HBOK en Purmersteijn.

“Ik heb een uitstekend spelend Zandvoort gezien. Er stond weer een team wat voor elkaar wilde werken. Voetballend kunnen deze jongens makkelijk meedraaien in de top van deze klasse en als ze dat kunnen combineren met de getoonde passie en inzet van gisteren kan het nog leuk worden. We hebben niets weggegeven en aanvallend veel gebracht. Othmane heeft ons aangenaam verrast met zijn spel en bracht veel duelkracht daarin me. Volgende week moeten weer hetzelfde brengen als team, dan blijven we bovenin meedraaien”, aldus trainer Ted Saunier daags na de wedstrijd.

De uitslagen en de stand van de zaterdag 2e klasse A vind je op onze competitiepagina.

Tekst en Foto: Joop van Nes jr.