Solide overwinning DSS op Heemstede

Voorafgaand aan de wedstrijd was het gat tussen DSS en Heemstede slechts 1 punt. Bij winst zou je dus naar boven kunnen blijven kijken en bij verlies zouden alle zeilen bijgezet moeten worden om in de komende weken weg te blijven bij de onderste regionen. Een solide overwinning van DSS zorgde voor een goede voortzetting van een prima reeks.

De ploeg uit Haarlem kende een slechte start van het seizoen maar won de laatste drie wedstrijden op rij. Heemstede was tot nog toe wisselvallig maar moest vlak voor de start van het seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. Beide ploegen hadden deze week te kampen met blessures bij basisspelers. Ook hier werd de wedstrijd aangevangen met een spelonderbreking naar aanleiding van de gebeurtenissen rondom racisme.

Het begin van de wedstrijd was aardig in evenwicht. Na een ruim kwartier was het de thuisploeg die op voorsprong wist te komen. Een korte corner werd voorgegeven en kwam precies voor de voeten van Wesley Tan die enkel nog in hoefde te tikken. Met een beetje mazzel kwam DSS een kwartier later ook nog op 2-0. Een voorzet van Chris Visser belandde achter doelman Simon van de Rijst. Hij zag zijn captain Marijn Vester ongelukkig de bal in eigen doel werken. Vanaf dat moment viel de wedstrijd wat doelpunten betreft helemaal dood. Heemstede probeerde vooral vanuit de tweede lijn iets te betekenen maar schoten van Mathijs Postma gingen over of er zat een DSS-hoofd tussen zonder dat die dat zelf helemaal door had.

In de tweede helft was het beeld niet veel anders. De ploeg van Ilias Akchich speelde een solide wedstrijd en gaf nauwelijks iets weg. Zoals wij de trainer kennen stond hij voortdurend aan de zijlijn zijn team te coachen en werd voornamelijk de rust bewaard in het spel. Het spel bevond zich in deze fase van de wedstrijd voornamelijk tussen de twee strafschopgebieden. Het spel was van redelijk niveau maar het publiek had natuurlijk liever nog wat doelpunten.

De beste kans hiertoe aan de kant van DSS kwam van de voet van Job van de Dries. Een foutje van de Heemsteedse doelman kon genadeloos afgestraft worden maar Van de Dries schoot van dichtbij over. Voor de bezoekers was het wederom Mathijs Postma die gevaar bezorgde voor Haarlemse defensie. Nadat Postma diep gestuurd werd was hij niet zelfzuchtig, daar hij misschien zelf wel de beste kans had, maar gaf hij strak bij de tweede paal laag voor. Hulp kwam echter een stap te laat.

Een vermakelijke wedstrijd die vooral sportief bleef en zo ook een makkelijke middag bleef voor een prima fluitende scheidsrechter Egner.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse D vind je op onze competitiepagina.