EDO – DVVA: Een mager zesje

Een zesje. Net aan voldoende. Daar kon je vroeger op school blij mee zijn. Maar er waren ook leerlingen die er van baalden, die een beter resultaat hadden willen halen. De 22 voetballers bij EDO-DVVA scoorden ook allemaal een magere zes.  Niemand die echte fouten maakte, maar ook niemand die het verschil kon maken. Dat EDO toch met de 1-0 winst aan de haal ging was leuk voor de Haarlemmers. DVVA wenste dat ze wat beter hadden geleerd voor dit ‘examen’ in de tweede klasse.

Veel te genieten viel er niet in Haarlem-Noord. EDO, bezig aan een aardige reeks, begon nog wel met aanvallende intenties. Een inzet van Bob Kemper werd knap gepakt door de DVVA-doelman en een voorzet van Wim van Zalinge wapperde bijna in de goal. Opnieuw was keeper Jente van Dijk attent. Maar daarna kregen de Amsterdammers meer grip op de EDO-aanval en was het uit met de pret. Beide ploegen voerden hun verdedigende taken naar behoren uit, geen enkele speler maakte een fout en daardoor gebeurde er niets opwindends meer. Zowel EDO als DVVA lukte het niet om gevaar te stichten, want er was ook geen enkele speler die net dat beetje extra kon brengen. Met een logische 0-0 ruststand als gevolg.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde: twee ploegen die wel wilden, maar niet konden. Maar toen bleek toch nog dat voetbal een raar spelletje is. Een kwartier voor tijd moest Ton Kopperts, EDO-linksback na het geblesseerd uitvallen van Jeff Kemper, met een tweede gele kaart inrukken. Waar iedereen een aanvallend DVVA verwachtte bleek ineens EDO de gevaarlijkste ploeg. En nog met succes ook, want uit een corner belandde de bal voor de voeten van Joost Kuhlmann. Die aarzelde niet en schoot onbedaarlijk hard binnen. Invaller Dion Esajas had de score zelfs nog kunnen uitbreiden, maar hij had vrij voor de goal te veel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen.

Zo won EDO met het kleinst mogelijke verschil, zonder ook maar één moment te overtuigen. Dat moet de Haarlemse burger moed geven: hoe goed zijn de rood-zwarten als ze echt hun best doen en wél voor een hoog cijfer gaan?

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A vind je op onze competitiepagina.

Verslag en foto: Marcel Akerboom