Weer twee verrassende aanwinsten voor Olympia Haarlem

Olympia Haarlem is wederom actief op de transfermarkt geweest. De ploeg van Barry Tjeertes is inmiddels kampioen geworden in de vierde klasse en lijkt zich nu al te richten op het kampioenschap in de derde klasse. Nu weer twee verrassende aanwinsten.

Jesse van Loon

Van Loon werd afgelopen weekend kampioen met HBC in de derde klasse. Eerder al had hij, in overleg met zijn trainer en vader, besloten om volgend seizoen de overstap te maken naar Olympia. ‘Ik wil mijzelf zowel mentaal en als voetballer gaan verbeteren en ik denk dat ik dit beter kan doen in een andere omgeving. Gelukkig spelen we straks op zaterdag dus ik kan mooi HBC blijven volgen want dat is mijn club van jongs af aan. Het blijft daar altijd leuk en gezellig’, verklaart Van Loon. Hij en Barry Tjeertes kennen elkaar nog uit HFC EDO tijd. Tjeertes zegt over Van Loon:¬† ‘Het is een van de grootste talenten uit de regio, vind ik. Hij kan in de gehele aanval spelen en brengt scorend vermogen met zich mee’.

Ogur Kaya

Ogur Kaya zijn naam zul je misschien niet veel in de regio gehoord hebben. In Heemskerk weten ze zeker wel wie Kaya is. Geruime tijd speelde hij bij Odin’59 in de jeugd. Vanuit daar maakte hij de overstap naar Ajax zaterdag. Via ADO’20 en Rijnvogels keerde hij in 2017 weer terug bij Odin. De 26-jarige aanvallende middenvelder is zelfs in het bezit van prof-ervaring. In Turkije kwam hij uit op het tweede niveau bij Elazigspor.

Kaya is door veel clubs benaderd, hoofdklassers, eerste klassers en Olympia Haarlem. Zijn keuze is uiteindelijk gevallen op de Haarlemse club. ‘Ik ken Barry al een paar jaar en ik weet dat ik van hem nog veel kan leren. Verder beviel het niveau en de club zelf mij heel goed. Een jong team met veel potentie en een goede trainer, dit gaat ervoor zorgen dat ik weer plezier krijg in het voetballen’, aldus Kaya.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Foto: Martin Reijerkerk