Haarlem-Kennemerland verlengt met Deen en Elhasnaoui

Ook volgend seizoen staan zowel Rajinder Deen als Karim Elhasnaoui weer op het veld bij snel groeiende club in Haarlem-Noord. De twee nog relatief jonge trainers kregen dit jaar de kans om voor het eerst eindverantwoordelijk te zijn voor de seniorenselectie en dat is zowel de club als de oefenmeesters goed bevallen. Deen (foto midden), voor wie dit het eerste seizoen als hoofdtrainer is, zit nog vol ambities. “ Uit deze groep en club is nog zoveel meer te halen, ik zou gek zijn als ik daarvoor niet bijteken.”

Haarlem-Kennemerland begon wat onwennig aan het seizoen. Een nieuwe trainer, een nieuw elftal en gebrek aan ervaring (de gemiddelde leeftijd van het eerste elftal is zo rond de 21) zorgden voor een wat mindere start. Maar de laatste weken lijkt het tij gekeerd. Sinds 20 november is er niet meer verloren en het vertrouwen in Haarlem lijkt teruggekeerd. “Zowel de groep en staf ontwikkeld zich nog. Aan het begin moesten we gewoon nog even wennen aan elkaar. Ook voor ons is het de eerste keer dat we eindverantwoordelijk zijn. Het is niet zo gek dat je dan nog even zoekende bent.”

“De laatste maanden zie je dat er eindelijk een basis staat en zie je iedereen wekelijks met plezier alles geven op het veld. Ik vond het dan ook belangrijk dat de hele staf zou bijtekenen, en dit is gelukkig gebeurd. Naast Karim hebben ook assistent-trainers Ton Griffioen (foto links) en Lukas Janssen en hersteltrainer Roel Van der Donk bijgetekend. Wij verwachten allemaal dat er in deze jonge groep nog veel rek zit. Voor velen is dit pas het eerste jaar seniorenvoetbal. Daar kan je echt nog mee groeien. Zolang we deze jongens bij elkaar kunnen houden dan gaan er leuke dingen gebeuren in de toekomst.”

Ook voor Elhasnaoui (foto rechts) was het dit jaar even wennen. Hij werd naast zijn rol als Hoofd jeugd Opleidingen binnen de club ook trainer van het tweede. “Ik moest ook wel even schakelen. Als trainer van het tweede heb je veel wisseling in je groep. De ene week speel je met totaal andere spelers dan de week ervoor. Je staat natuurlijk in dienst van het eerste. Dit had ik nog niet eerder meegemaakt en was dus even wennen.”

“De laatste weken is het nu wel duidelijk wat de vaste kern van ons team is en kunnen we echt wat specifieker trainen. Ook wij hebben een jonge groep en hebben vaak zelfs spelers van de onder 19 in onze basis staan. Als je dan van tegenstanders te horen krijgt hoe knap je ze onder druk weet te zetten dan zegt dat veel. Ik heb een hele goede band met de rest van de staf en denk dat wij met deze groep, indien we net wat slimmer en ervarener zijn, gewoon de derde klas in kunnen. Als je dan samen met een trainersgroep die doelstelling hebt dan ga je daar volledig voor. Zowel de spelers als trainers zijn echte clubjongens. Wij zullen hier niet zomaar weggaan.”

Tekst: Daan Schoonderwoerd
Foto: Haarlem-Kennemerland

Vrienden-van-Voetbal-in-Haarlem