Zondag Hoofdklasse A

“We hadden meer verdiend”

Driehuis. Velsen beleefde een prachtig debuutseizoen in de hoofdklasse. Keurig geparkeerd in de middenmoot in een klasse waar (selectie)budgetten een substantiële rol spelen. Trainer Martin Haar stopte na twee zeer succesvolle seizoenen en opvolger Jan Nederburgh kent de club gelukkig al door en door.

Vorig seizoen hield Velsen in eigen huis tegenstander Hoogeveen nog maar een half jaartje terug onder barre weersomstandigheden verdienstelijk op 0-0. Meer zat er niet in want de collectief sterke Drentenaren drukten Velsen ver naar achteren maar geweldig keeperswerk van Yorinn Albers stond de volle winst toen in de weg.

Zondag waren de weersomstandigheden een stuk beter op een goed gevuld sportpark. Waar een paar honderd aanwezigen zo goed als kwaad de ‘’1.5 meter’’ dienden te bewaken. Velsen opende furieus en kreeg via Mark Kloosterboer, Mischa Plug, Remco van Dam en Sebastiaan Scholten binnen tien minuten grote schiet- en kopkansen die helaas geen doel troffen. Na twintig minuten ging de Velsense storm liggen en liet Hoogeveen zien dat ze gaan  meestrijden om de prijzen, zonder dat het overigens leidde tot grote kansen. Die kwam er echter in de allerlaatste seconde voor rust toen een Hoogevener van dichtbij ongehinderd doel trof; 0-1.

Na rust bleef Hoogeveen vaardiger combineren maar kreeg Velsen na een minuut of tien binnen twee seconden twee dotten van kansen.  Eerst stuitte Mark Kloosterboer, na verdedigend gepruts, op een verdediger op de lijn en seconden later wist ook ex- Schoten man Lennaert Stuur de bal niet in de goal te wurmen want wederom bracht een verdediger redding op de lijn. Velsen probeerde van alles tegen een soepel combinerende tegenstander maar kon er geen slotoffensief meer uit persen.

‘’ Een goede ploeg hoor maar wij kregen de grote kansen toch?’’ vond centrumverdediger Mischa Plug. Trainer Jan Nederburgh keek met gemengde gevoelens terug op het duel. ’’Kijk: Hoogeveen heeft gewoon een goede ploeg die vaardigt combineert, makkelijker speelt en kanshebber is voor een prijs maar vandaag relatief weinig kansen heeft gecreëerd. Wij hebben voor rust een paar dotten gehad en dan natuurlijk die dubbele misser, net in de 2e helft. Ik ben tevreden over de inzet die wij hebben getoond en vind oprecht dat we meer hadden verdiend’’, vond de trainer die van zijn voorganger en vriend Martin Haar van nuttige tips wordt voorzien wat betreft aankomende tegenstanders. Twee mannen met een gezamenlijk AZ-verleden die zondag konden waarnemen dat qua stootkracht de ploeg nog wel wat stappen kan zetten.

Tekst: Hans Akkerman
Foto’s: Frans van der Horst

De uitslagen en de stand van de Zondag Hoofdklasse A vind je op onze competitiepagina.