Zondag 3e klasse B

‘Waar zit ik naar te kijken?’

De VSV-zondagtak, althans wat daar nog van over is, had op papier een makkie deze zonovergoten middag. Toch bleek Alcmaria Victrix een lastige horde. Met pijn en moeite wonnen de Velserbroekers van de nummer laatst van de derde klasse B: 2-1.

Het zal ook niet meevallen. Een aantal van de ploeggenoten van de acteurs van deze middag is overgeheveld naar de zaterdag-afdeling van VSV met als ultiem doel het derdeklasserschap veilig te stellen. Dan moeten de overgebleven voetballers het ook nog eens zonder trainer Tim Joon stellen, dus is het knap om toch nog de motivatie te behouden.

,,We hebben ons als doel gesteld de derde periode te pakken. Niemand wil de laatste maanden voor spek en bonen voetballen en op een of andere manier zijn we goed op weg voor die prijs’’, stelde assistent-coach Donny Reijs. ,,De resultaten waren er de afgelopen weken ook naar. Al hadden we vorige week een tegenvaller bij Zwanenburg.’’

Ondanks die ambitie bakten de Velserbroekers er niet veel van tegen Alcmaria Victrix. Van de gasten viel niets te duchten, maar zelf slaagde VSV er ook nauwelijks in een kansrijke aanval op te zetten. Bram Hillenaar kreeg een kansje na een knappe combinatie over rechts, aanvoerder Gino Demon probeerde het twee keer bij een corner, maar overtuigend was het allemaal niet. Toch kwam de thuisploeg voor rust nog op voorsprong. Een voorzet van de rechterflank werd hard en genadeloos binnengeschoten door Bram Hillenaar, zeven minuten voor rust.

In de tweede helft werd de wedstrijd er niet beter op. Alleen Florent Lievense liet de thuissupporters nog opveren. Zijn inzet werd bekwaam gekeerd door de Alkmaarse doelman. ‘Waar zit ik naar te kijken?’, vroeg een toeschouwer zich vertwijfeld af. Hij had op dat moment ook kunnen kijken naar de ‘klassieker’, of de zegetocht van Van der Poel in Parijs-Roubaix. Dan had hij zich vast en zeker beter vermaakt.

Dus kabbelde de bloedeloze wedstrijd naar het einde, tót de bezoekers vlak voor tijd een hoekschop te nemen kregen. VSV kreeg de bal maar niet weg uit het zestienmetergebied, waarop Alcmaria heel eenvoudig de 1-1 binnenschoof.

Op karakter wist VSV toch nog de drie punten binnen te harken. De bezoekers leverden verdedigend al negentig minuten een wanprestatie, nu maakte de thuisploeg daar eindelijk eens resoluut gebruik van. Daan Seppenwoolde bemoeide zich wat nadrukkelijker met de aanval, gaf een piekfijne voorzet op de volkomen vrijstaande Hillenaar, die bekeken de 2-1 maakte.

,,Dit was een dramatische wedstrijd van onze kant’’, beaamde Donny Reijs. Maar het doel wat VSV-zondag zichzelf heeft gesteld is nog steeds haalbaar. Nacompetitie: Hoe leuk zou dat zijn voor de ‘achterblijvers’!

Tekst en foto: Marcel Akerboom