Programma

Voorbeschouwing: Voorsprong uitbreiden?

Het weekend staat weer voor de deur en dat betekent dat er weer veel gevoetbald gaat worden. Gaan de clubs die bovenaan staan verder uitlopen? Een kort overzicht voor zaterdag en zondag:

Op zaterdag trappen we om 14.00 uur af in Bloemendaal. BVC ontvangt RCH in de vierde klasse B. Om 14.30 uur beginnen Haarlem-Kennemerland en VEW aan hun wedstrijd. VEW is koploper en won vorige week met 10-0 (!) van RAP. De andere wedstrijden zijn Beverwijk – Hoofddorp, RAP – UNO, Olympia Haarlem – Jong Hercules, DSS – VSV en HBC – Alliance ‘22. Wij zijn aanwezig bij deze laatste wedstrijd. De aftrap is om 15.00 uur.

In de derde klasse B speelt Stormvogels thuis tegen CTO ’70. De club heeft na de 7-0 nederlaag van vorige week iets recht te zetten. We zijn benieuwd hoe De Brug omgaat met het nare nieuws van deze week. De ploeg uit de Waarderpolder speelt uit bij Vlug en Vaardig. Kon. HFC ontvangt thuis Blauw-Wit Beursbengels en Zandvoort ontvangt ZSGOWMS. Verder staan SCW – IJmuiden en VVC – JOS/Watergraafsmeer op het programma.

HFC EDO bond vorige week Marken aan de zegekar. De Haarlemmers gaan morgen op bezoek bij Het Begon Op Klompen. HBOK staat bijna onderaan in de tweede klasse A en dus wordt er een overwinning verwacht. Overbos neemt het op tegen en bij ZOB.

Zondag is het voor Vogelenzang van belang dat het gat met Waterloo niet te groot wordt. Vogelenzang speelt om 14.30 uur uit bij Sloterdijk. Waterloo leidt de vijfde klasse C en krijgt Eendracht ’82 op bezoek. HYS – THB en Nieuw Sloten – Heemstede zijn de andere wedstrijden.

In de vierde klasse D komen we veel Haarlemse verenigingen tegen. Alle wedstrijden beginnen om 14.00 uur. Terrasvogels – Velsenoord, BSM – Geel-Wit, SVIJ – Alliance ’22, RCH – DSK, Spaarnwoude – Schoten, HBC – Onze Gezellen en DSS – DIO gaan gespeeld worden. Stuk voor stuk weer leuke wedstrijden. In de vierde klasse F moet DIOS er nu echt aan gaan trekken. Uit bij Ankaraspor liggen er mogelijkheden om de eerste punten van het seizoen te behalen.

Bloemendaal draait in de derde klasse B nog niet goed. Zondag gaat het team van trainer Tim Joon op bezoek bij Meervogels ’31. VVH Velserbroek staat onderaan en ondervindt het niveauverschil met vorig seizoen. De Velserbroekers reizen af naar Limmen. De Haarlemse clash tussen United/DAVO en Olympia Haarlem begint om 14.00 uur. Wij gaan hier verslag van doen. United won vorige week knap van Vitesse ’22, terwijl Olympia jammerlijk verloor van KFC. In de derde klasse C mag DSOV op bezoek bij Ouderkerk en Zwanenburg mag op bezoek bij Buiksloot.

In de tweede klasse A gaat Velsen nog steeds ongeslagen aan kop. Zondag speelt Velsen uit bij ZAP. Stormvogels speelt thuis tegen FC Uitgeest. We gaan zien of Hoofddorp opnieuw drie punten aan het totaal weet toe te voegen. Om 14.00 uur trappen ze af tegen Abcoude in de tweede klasse B.

VSV vergat vorige week de drie punten in de tas te stoppen. Na een 1-0 voorsprong in de 85e minuut, ging het in de 90e minuut alsnog mis. Een gelijkspel dat voelde als een nederlaag. Zondag staat de confrontatie in de eerste klasse A met DEM uit Beverwijk op het programma. Na een goede start is het team van Remco van Poeteren weggezakt naar de zevende positie. HFC EDO is de laatste twee wedstrijden ongeslagen en staat inmiddels elfde in de Hoofdklasse A. Een driepunter thuis tegen DHC zou erg fijn zijn.

Koninklijke HFC dient zondag JVC Cuijk te verslaan. De laatste twee wedstrijden werden verloren en daardoor zakte de Haarlemmers vijf plaatsen. HFC bezet nu de elfde positie in de Topklasse zondag. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt aan de Spanjaardslaan.