Voorbeschouwing op zaterdag: Spanning en eerste winterkampioen?

Dit weekend gaat alweer de tiende speelronde van het seizoen gespeeld worden. Op zaterdag staan er een paar zeer aantrekkelijke wedstrijden op het programma. We nemen de drie poules die wij volgen even onder de loep in onze voorbeschouwing.

In de tweede klasse A is het opvallend spannend. Tussen koploper AFC en nummer acht HFC zit slechts acht punten. Overbos wist de laatste twee wedstrijden te winnen. De laatste plaats is hierdoor vaarwel gezegd en aansluiting met de middenmoot is in zicht. Morgen staat de ploeg van trainer Stefan Teeken op het eigen veld tegenover Monnickendam. Bij winst verkleint Overbos het gat met de tegenstander tot slechts één punt. Monnickendam wist vorige week een 0-2 achterstand om te zetten in een 3-2 overwinning op Castricum.
HFC EDO gaat morgen op bezoek bij EVC in Edam. EDO won een week geleden met 4-2 van OSV. De Haarlemmers staan keurig in de middenmoot, al zijn de resultaten sterk wisselvallend. EDO vinden we terug op plek acht, maar het verschil met koploper AFC is slecht drie punten. EVC heeft vijf punten minder dan EDO.

Zandvoort weet als enige club enigszins in het spoor te blijven van Buitenveldert. De ploeg van Laurens ten Heuvel wist als enige club punten te pakken tegen de koploper en daardoor blijft het bovenin nog een klein beetje spannend in de derde klasse B. Zandvoort speelt morgen thuis tegen Stormvogels. Stormvogels staat twaalfde en heeft het lastig. Na een knappe overwinning op Vlug en Vaardig, werd er vorige week met maar liefst 10-0 van Arsenal verloren.
Koninklijke HFC ontvangt morgen Vlug en Vaardig. HFC staat onderaan en een overwinning op de directe concurrent is noodzakelijk om aansluiting te behouden met de onderkant van de middenmoot. De overige wedstrijden zijn IJmuiden – Blauw-Wit Beursbengels, ZSGOWMS – De Brug, VVC – CTO 70, JOS/Watergraafsmeer – Buitenveldert en SCW – Arsenal.

Als VEW morgen wint van VSV dan is de eerste winterkampioen al bekend. Tot op heden staat er geen maat op VEW. De koploper van de vierde klasse B heeft na negen wedstrijden een gat geslagen van tien punten met nummer twee VSV.
RCH gaat morgen op bezoek bij nummer drie Jong Hercules. RCH staat negende na het gelijkspel tegen Alliance ’22 een week geleden. Haarlem-Kennemerland staat vierde en speelt morgen net als RCH thuis. Bloemendaal komt op bezoek. De trainer van Haarlem-Kennemerland, René van Marsbergen, kan beschikken over een bijna geheel fitte ploeg.
DSS wist de vorige speelronde de eerste overwinning te behalen. Bloemendaal werd met 5-2 verslagen. De club ontvangt morgen op Sportpark Pim Mulier Beverwijk. Bij winst heeft DSS weer aansluiting met de onderkant van de middenmoot.
De overige wedstrijden zijn HBC – UNO, Olympia Haarlem – RAP en Alliance ’22 – Hoofddorp (16.00 uur).