VIH Talentenvijver: Giovanni Dors

In onze regio vind je voetballers met veel talent, soms zelfs met net dat beetje extra dan anderen. In eerste elftallen spelen vaak al jongens mee die nog onder de grens van eenentwintig jaar zitten. De komende weken zet Voetbal in Haarlem een paar van deze talenten in de schijnwerpers. Deze week is het de beurt aan Giovanni Dors van Velsen. De snelle aanvaller kwam dit jaar over van AFC’34 en laat wekelijks zien een aanwinst te zijn voor de ploeg van Martin Haar. De pas tweeëntwintig jarige aanvaller is volgens assistent trainer Marcel Looi de gevaarlijkste man voorin en kan, indien hij zich verder ontwikkeld, de top van het amateurvoetbal aan.

Toen Dors na een gesprek met hoofdtrainer Martin Haar besloot de overstap naar Velsen te maken, werd vooraf nog niet gedacht dat de ploeg uit Driehuis ook daadwerkelijk zou gaan meespelen om de bovenste drie plekken. Velsen draait erg goed in de competitie en bezit momenteel de derde plek in de eerste klasse A. Opvallend is dat er weinig wordt gescoord, maar ook dat er erg weinig tegengoals worden geïncasseerd (vijf). Volgens Dors scoort de ploeg van Martin Haar te weinig, maar domineert het wekelijks wel het spelbeeld. De snelle buitenspeler was in de eerste seizoenshelft goed voor  vier goals, maar volgens Marcel Looi is hij elke week belangrijk. “ Als aanvaller vier goals maken klinkt misschien niet denderend, maar je moet niet vergeten dat Giovanni een buitenspeler is en dus ook niet als hoofdtaak heeft om te scoren. Met zijn snelheid en een goede individuele actie is hij wekelijks ook belangrijk als hij niet het net weet te vinden.”

Het wapen van de buitenspeler is zijn snelheid. Ook is qua techniek te zien dat Dors altijd hoog heeft gevoetbald. Volgens verslaggevers van VIH combineert hij een technische actie met een versnelling, iets wat doet denken aan een type Justin Kluivert. Dors voelt zich dus thuis bij Velsen, maar is wel kritisch op zichzelf. “ Ik ben tevreden en speel wekelijks in de basis, dan doe je iets goed. Maar ik geef eerlijk toe dat er dingen beter moeten. Zo scoor ik in oefen en bekerwedstrijden veel, maar in de competitie lukt het mij soms niet om grote kansen te verzilveren. Ik wil het maximale uit mezelf halen en heb als doel om vijftien assists en vijftien goals te maken dit jaar. Ik moet dus nog even aan de bak.”, aldus de Beverwijker. Volgens Looi is er inderdaad nog verbetering mogelijk bij de buitenspeler. “ Giovanni moet zich lichamelijk nog wat ontwikkelen en moet meer rust aan de bal krijgen. Nu maakt hij soms te gehaaste beslissingen waardoor hij balverlies lijdt, maar dat hoort ook bij zijn leeftijd.”

Dors heeft het fijn bij Velsen, maar heeft naar eigen zeggen nog wel de ambitie om hogerop te gaan. “ Als er een divisieclub zou komen dan sta ik daar zeker voor open. Ik ben bereid een uitdaging aan te gaan, maar ik zal niet zomaar weggaan. Ik heb een hele leuke spelersgroep en leer wekelijks nog van mijn beide trainers, die onwijs veel verstand van voetbal hebben. Eerst maar eens presteren in de tweede seizoenshelft en dan zien we verder.”

Foto: rkvv-velsen.nl / Frans van der Horst