ViH All Stars (15): Mathijs Postma (Heemstede)

Zaterdag 22 juni 2019 vindt voor de derde keer de ViH Finaledag plaats. Dit jaar bij HBC in Heemstede. Op die dag wordt o.a. de finale van de ViH O-23 Cup gespeeld, maar komen ook de All Stars 2019 in actie! Dit team wordt gevormd door spelers uit de regio die zijn opgevallen door hun prestaties, talent, lange carrière of andere bijzonderheden. Vandaag de vijftiende onthulling: Mathijs Postma (Heemstede)!

Wederom hebben we een kampioen weten strikken voor ons All Star team. Mathijs Postma begon zijn loopbaan bij HBC in Heemstede. Vanaf de mini’s tot aan de A-junioren kwam hij uit voor de oranje-witten. “In mijn laatste seizoen bij HBC vroegen vrienden mij met hun mee te gaan voetballen bij HFC Heemstede in het eerste. Ik vond dit een moeilijke keuze omdat ik nog steeds ambitie had om op niveau te blijven voetballen.” Uiteindelijk maakte Postma toch de keuze om met zijn vrienden bij Heemstede te gaan voetballen. En met succes. Dit seizoen werd Heemstede kampioen in de vijfde klasse.

Bij hoogtepunten denkt Postma aan twee dingen. Als eerste noemt hij het seizoen in de B1 bij HBC. “Dit was een zwaar en stroef seizoen in de hoofdklasse. Het was een seizoen waarin ik veel ervaring op heb gedaan.” Maar uiteraard staat het afgelopen seizoen ook hoog op het lijstje. “En natuurlijk het kampioenschap dit jaar met HFC Heemstede.” Na jaren in de vijfde klasse gespeeld te hebben komt Heemstede volgend seizoen uit in de vierde klasse.

Zoals altijd vragen we aan de All Star aan wie hij veel te danken heeft. “Ik heb veel te danken aan Bas Schoonhoven. Veel geleerd en ervaring opgedaan in het seizoen in de hoofdklasse met Bas als trainer.”

Mathijs is na Donny Verdam, Luke Vahle, Jasper Wille, Jan Ziere, Tim Sewalt, Sem van der Meer, Jorri van der Aar, Mitchel Geeven, Daan Siegerist, Lennaert Stuur, Faruk Yurdakan, Bart de Bruïne, Joshua Jansen en Bastiaan Scholten de vijftiende geselecteerde speler van de Voetbal in Haarlem All Stars 2019. Heb jij een andere suggestie voor de All Stars? mail ons dan op redactie@voetbalinhaarlem.nl en wellicht nodigen wij jouw voorstel dan uit!

Vind hier alles over de Finaledag 2019

Foto: Mathijs Postma