ViH All Star (2): Donny Verdam (United/DAVO)

Zaterdag 22 juni 2019 vindt voor de derde keer de ViH Finaledag plaats. Op die dag wordt o.a. de finale van de ViH O-23 Cup gespeeld, maar komen ook de All Stars 2019 in actie! Dit team wordt gevormd door spelers uit de regio die zijn opgevallen door hun prestaties, talent, lange carrière of andere bijzonderheden. Iedere week maken wij een speler bekend. Vandaag de tweede onthulling: klasbak van United/DAVO, Donny Verdam!

Donny Verdam is één van de meest bekende spelers in onze regio. De nu 33-jarige middenvelder heeft een enorme staat van dienst, maar begon met voetballen bij Geel-Wit toen hij zes was. “Van daaruit ben ik naar Haarlem gegaan,” begint hij. “Toen heb ik nog één of twee jaar bij DCO gezeten, waarna ik naar Young Boys ben gegaan.” Bij DCO maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht onder trainer Frank Drogtrop. Verdam komt zijn oud-trainer straks weer tegen, want Drogtrop is trainer van de ViH All Stars.

Vanaf zijn periode bij Young Boys heeft hij veel successen beleefd. Bij de voormalige club uit Schalkwijk maakte hij vele promoties mee. Datzelfde gebeurde toen hij daarna bij Koninklijke HFC ging voetballen. Met name onder trainer Pieter Mulders excelleerde hij. Uiteindelijk belandde hij na een seizoen Rijnsburgse Boys en een jaar OFC bij United/DAVO.

“Ik heb veel mooie dingen meegemaakt, waardoor twee mooie derby’s met Rijnsburgse Boys tegen Quick Boys voor 5000 man publiek. Eentje daarvan speelde ik als aanvoerder en wonnen we met 7-1, waarna ik echt als een koning werd behandeld op het complex. Maar ook de jaren bij Koninklijke HFC waren erg goed. De promotie naar de Tweede Divisie doordat we bij AFC wonnen, zal me lang bijblijven.”

Verdam is tijdens zijn voetballoopbaan altijd gesteund in de keuzes die hij maakte. “Ik ben daar mijn vrouw Nicole echt dankbaar voor. Ik kon altijd alles geven voor het voetballen, omdat zij zich ontfermde over de kinderen. Ik kon met een gerust hart de deur uit. Daarnaast heb ik veel aan mijn vader en schoonvader gehad. Ze waren er altijd voor me. Hele belangrijke personen.”

Donny is na Luke Vahle de tweede geselecteerde speler van de Voetbal in Haarlem All Stars 2019. Heb jij een andere suggestie voor de All Stars, mail ons dan op redactie@voetbalinhaarlem.nl en wellicht nodigen wij jouw voorstel dan uit!

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: United/DAVO