ViH All Star (1): Luke Vahle (HBC)

Daar gaan we weer! Zaterdag 22 juni 2019 vindt voor de derde keer de ViH Finaledag plaats. Op die dag wordt o.a. de finale van de ViH O-23 Cup gespeeld, maar komen ook de All Stars 2019 in actie! Dit team wordt gevormd door spelers uit de regio die zijn opgevallen door hun prestaties, talent, lange carrière of andere bijzonderheden. Iedere week maken wij een speler bekend. Vandaag de eerste onthulling: de spits van HBC, Luke Vahle!

Dit jaar trappen we niet af met een speler die al een glansrijke carrière achter de rug heeft, maar met een spits die misschien nog wel 15 jaar vol aan de bak kan. De 21-jarige Luke Vahle scoort er dit seizoen lustig op los bij het vlaggenschip van HBC. Zijn talent en prestaties vielen bij de trainers van de All Stars (Frank Drogtrop en Otto Berendregt) dusdanig op dat zijn selectie onomstreden was.

Vahle begon met voetballen bij de allerkleinsten van Koninklijke HFC, maar al snel besloot hij het shirt van HBC aan te trekken. “Daarna ben ik toch weer terug gegaan, maar twee jaar geleden vroeg Peter van der Waart mij om weer naar HBC te komen,” legt hij uit. Hij viel daar met zijn neus in de boter, want vorig seizoen vierde zijn elftal het kampioenschap van de vierde klasse. “Dat was echt wel het hoogtepunt van mijn voetballoopbaan tot nu toe.”

Zijn huidige trainer, Jasper Ketting, kijkt met een tevreden, maar kritische blik naar de verrichtingen van zijn aanvalsleider. “Luke is een speler die een hele goede spits kan worden. Hij is aardig op weg, vind ik. Hij scoort makkelijk, is groot, technisch en sneller dan je zou denken van iemand met zijn postuur.” Ketting ziet logischerwijs ook nog verbeterpunten. “Iemand met zoveel body en kracht zou meer ballen moeten vast kunnen houden, zodat hij nog meer een rust- en verdeelpunt kan zijn. Maar hij is daar zeker brutaal genoeg voor.”

Ambitieus is Vahle ook. HBC is goed op weg om voor het tweede jaar op rij te promoveren en de kans is groot dat de spits dan ook weer in Heemstede te bewonderen is. “De kans is 75% dat ik bij HBC blijf,” zegt hij. “Maar ik wil wel weten waar mijn plafond ligt.”

Luke is de eerste geselecteerde speler van de Voetbal in Haarlem All Stars 2019. Heb jij een andere suggestie voor de All Stars, mail ons dan op redactie@voetbalinhaarlem.nl en wellicht nodigen wij jouw voorstel dan uit!

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: Chris Konings