Martin Haar: “Ik beschouw Velsen als titelkandidaat”

Aankomende zondag staat in de eerste klasse A de kraker tussen de koploper en de achtervolger op het programma. JOS/Watergraafsmeer komt naar Driehuis en heeft een voorsprong van drie punten te verdedigen op Velsen. Trainer Martin Haar en verdediger Mischa Plug gaan vol vertrouwen het duel in. “We willen tot het einde blijven voetballen om de prijzen.”

Ongeslagen
Velsen is bezig aan een ijzersterk seizoen. De ploeg – onder leiding van het duo Martin Haar en Marcel Looij – is in eigen huis nog ongeslagen en is er pas één duel buitenshuis verloren gegaan. Niet geheel toevallig was dat tegen de tegenstander van dit weekend. JOS/Watergraafsmeer, met trainer Cor ten Bosch aan het roer, was op 21 oktober met 2-1 te sterk. De Amsterdammers pakten daarna een ruime voorsprong op de ranglijst, maar inmiddels is die door Velsen teruggebracht tot slechts drie punten.Velsen-JOS-Watergraafsmeer-Voetbal-in-Haarlem

“Natuurlijk hebben wij het volste vertrouwen in een goede afloop,” zegt Mischa Plug. “Als je onze resultaten ziet van de afgelopen weken, dan zijn we nauwelijks te verslaan. Het kan voor ons op dit moment niet op.” Volgens de verdediger zijn er grote verschillen tussen de twee teams. “JOS moet het meer hebben van de individuele kwaliteiten, terwijl wij meer een collectief zijn.” Zo kreeg Velsen pas twaalf tegentreffers te verwerken. “Dat ligt niet alleen aan de verdediging. We hebben dit jaar echt een goede keeper, maar bij ons begint het verdedigen al bij de aanvallers. Dat wordt wel vaker gezegd, maar bij ons is dat echt het geval.”

Technische staf
Ondanks dat Velsen grotendeels dezelfde spelersgroep heeft als vorig seizoen, zijn de prestaties van een heel ander niveau. “Als mensen aan mij vragen hoe het komt dat wij het zo goed doen, dan zeg ik dat dit ten faveure van onze technische staf is. Onze beste speler (Tim Groenewoud, red.) is vertrokken en niemand kon verwachten dat we het zo goed zouden doen. Dit komt echt door de manier van spelen. Iedereen ziet in dat de komst van Martin en Marcel ons naar deze plek heeft gebracht.”

“We willen om een prijs blijven spelen,” vervolgt hij. “We staan in de achtste finales van de beker en we staan hoog op de ranglijst. Of het een periodetitel is, het kampioenschap of het winnen van de beker maakt niet uit. Maar iedereen voelt dat het erin zit.”

Martin Haar
Zijn trainer, Martin Haar, is benieuwd naar het duel tegen de koploper. “We zijn aan een goed seizoen bezig en ik vind dat heel knap van onze totale spelersgroep. Ik wil wel eens weten waar we nu staan ten opzichte van JOS/Watergaafsmeer. Ze hebben in iedere linie vaardige jongens die op hoog niveau hebben gespeeld. Daar hebben wij er wat minder van, maar wij als team zijn minstens zo sterk. Zo niet beter. We weten dat we tegen een kampioenskandidaat spelen, maar we moeten er ook niet voor weglopen dat wij ook kans op de titel maken. Dat hebben we zelf afgedwongen en daarom ben benieuwd hoe onze jongens er nu voorstaan.”

Het duel tussen de nummers één en twee van de eerste klasse A begint aanstaande zondag om 14.00u en staat onder leiding van scheidsrechter Meeuwenoord. De wedstrijd is live te volgen via het Twitter-account van Voetbal in Haarlem.

De stand, het programma en de uitslagen van de zondag eerste klasse A vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: Frans van der Horst
Affiche: RKVV Velsen