Zondag 3e klasse C

Het venijn bij Bloemendaal zat in de staart

Koploper in de derde klasse C Bloemendaal nam het gister thuis op tegen het in de grote middenmoot staande Olympia. Van het verschil op de ranglijst was lang niets te merken. Beide teams tastten elkaar het eerste half uur af en voor de neutrale toeschouwers viel er weinig te beleven. Daarna kregen de teams wat mogelijkheden, maar had Bloemendaal een licht veldoverwicht. Gescoord voor rust werd er echter niet.

Na rust kwam Olympia wat feller uit de kleedkamer dan de thuisploeg, maar binnen het team van trainer Jeroen de Vries ontstond de nodige onrust. Bloemendaal werd hierdoor gevaarlijker, maar de mogelijkheden benutten bleek moeilijk. Nadat de bezoekers met tien man kwamen te staan – een rode kaart na twee maal geel voor Mohamed Boutalek – trok de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe en ging het op jacht naar het bevrijdende doelpunt.

Drogtrop - Voetbal in Haarlem
Frank Drogtrop, trainer van Bloemendaal. (Foto: Cees van Hoogdalem)

Zeven minuten voor tijd brak Friso Jager de ban uit een corner van Melvin Jordaan. Olympia Haarlem probeerde nog wat terug te doen, maar had daar de kracht niet meer voor. Vlak voor tijd kon Melvin Jordaan ala Bep Bakhuys richting Olympia-goal koppen, maar keeper Monne van Egmond kon de bal nog pareren. Ruud van Es was er als de kippen bij en zette koppend de eindstand op het scorebord: 2-0.

Trainer/coach Frank Drogtrop van Bloemendaal was na afloop een tevreden man. Zijn team zakt – door de 7-0 winst op Fortius van medekoploper Weesp – op doelsaldo naar de tweede plaats, maar is wel al 6 wedstrijden zonder puntverlies en tevens koploper in de tweede periode. Trainer/coach Jeroen de Vries van Olympia Haarlem heeft het moeilijk. Zijn team staat na vandaag op de zevende stek, maar is slechts 3 punten verwijderd van een degradatie plaats.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze klassenpagina.