Zondag 1e klasse A

Velsen meet zich met de top

Op eigen terrein mocht Velsen het opnemen tegen de directe concurrent. Boshuizen staat op een tweede plaats in de zondag eerste klasse A, Velsen vinden we terug op plek 3 op vier punten achterstand. De Velsenaren hadden recht op 3 punten, maar het kwam niet verder dan 0-0.

In de openingsfase moest de ploeg van Martin Haar even tactisch bekijken hoe het de 4-2-3-1 opstelling van Boshuizen kon bestrijden. Doordat de middenvelders van de bezoekers voortdurend meebewogen met het spel was het voor Velsen lastig om tot aanvallen te komen en moest aan de andere kant de defensie scherp zijn bij een tegenaanval. De Velsenaren gaven de eerste helft achterin niets weg en zelf kreeg het tweemaal kans om gevaarlijk te worden. Patrick Castricum zette zijn man op correcte wijze opzij, maar moest vervolgens wel met een puntertje de Leidse doelman op de proef stellen. Bastiaan Scholten kreeg de grootste kans om Velsen op voorsprong te zetten nadat hij oog in oog kwam te staan met de sluitpost.

Na rust kwam Velsen nog beter uit de kleedkamer. Het leek erop dat de laatste minuten van de eerste helft indruk hadden gemaakt op de Leidenaren. De frustraties van voor rust waren na rust niet meer terug te zien en hadden effect gehad op de kwaliteit. Velsen rook dat er kansen lagen en stelde ook alles in het werk om tot scoren te komen. De opgevoerde druk leidde ook tot die kansen. Met name Zeno van Ooijen kreeg de grootste kansen. Drie grote kansen zag hij op de keeper of naast het doel eindigen. Ondanks de haast en als team gegeven inspanning kwam Velsen niet verder dan een gelijkspel, het had zeker meer verdiend.

Assistent-trainer Marcel Looij zei na afloop: “Velsen meet zich met de top en is niet te licht bevonden. Met nog drie wedstrijden voor de winterstop blijven we bij en doen we mee voor het kampioenschap. En kampioen wordt je in mei.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A vind je op onze competitiepagina.