Zondag 4e klasse D

Onze Gezellen vergeet zichzelf te belonen

In een matige, maar vermakelijke wedstrijd konden zowel Onze Gezellen als Terrasvogels niet als winnaar het veld af te stappen. In een knotsgekke tweede helft, waar de thuisploeg vele kansen heeft gehad om zich van de winst te verzekeren, werden uiteindelijk de punten gedeeld.

Onze Gezellen draait onderaan mee in de zondag vierde klasse en dus is elke punt meer dan welkom. De ploeg van Delano Snijders wacht nog altijd op haar eerste thuisoverwinning, iets dat moest gebeuren tegen de ‘Santpoortse buren’ van Terrasvogels. Met goede moed werd er afgetrapt, maar Terrasvogels kwam al binnen vijf minuten op een 0-1 voorsprong. Tom Specht werd bij de tweede paal helemaal vrijgelaten en kopte een voorzet simpel binnen.

Lang kon er niet worden genoten van de voorsprong, want na een fout achterin zette Koen Toussain de gelijkmaker op het scorebord. De Haarlemmers begonnen beter in hun spel te komen, wat resulteert in een aantal goede mogelijkheden. Na een rush van doelpuntenmaker Koen Toussain, die ditmaal de aangever was, verzilverde Mitchel Geeven in de 33e minuut de tweede goal voor de thuisploeg. Vlak voor rust kreeg Hidde Romijn nog een grote mogelijkheid om Terrasvogels weer gelijke hoogte te brengen, echter stond zijn vizier niet op scherp.

Waar het in de eerste helft gelijk opging, met net wat meer kansen voor de Santpoorters, heerste er na de rust een compleet ander wedstrijdbeeld. Onze Gezellen kreeg kans na kans en moest eigenlijk al voor het laatste kwartier op een ruime voorsprong staan. Na een honderd procent scoringskans voor Onze Gezellen zette Terrasvogels een counter op die je nog maar weinig ziet. Binnen een aantal seconden waren de bezoekers aan de andere kant van het veld en wisten zij de via Thom Specht de gelijkmaker binnen te schieten.

De wedstrijd bleef door de nipte voorsprong van de thuisploeg nog altijd spannend en tot overmaat van ramp viel in de 82e minuut ook nog eens de derde goal voor de uitploeg door een ongelukkig eigen doelpunt van Willem Mientjes. De ploeg van Kick de Groot was via een geweldige solo van Vincent Cuvelier zelfs op weg naar een vierde goal, toen Pim Handgraaf dit feestje met een harde overtreding verstoorde, dat een rode kaart betekende.

Toch kon er in de laatste minuut nog eenmaal gejuicht worden en pakte de thuisploeg in ieder geval zijn welverdiende punt. Mitchel Geeven besloot om na zijn geweldige uithaal te gaan juichen met de thuissupporters. Dit werd helaas al na een aantal seconden verstoort, toen de arbiter besloot Geeven zijn tweede gele kaart te geven omdat hij met het publiek zijn feestje vierde. Een absurde beslissing in de slotminuut, die totaal niet bij deze sportieve wedstrijd paste.

Trainer Snijders werd hierna zelfs ook nog met rood van het veld afgestuurd wegens protest. En dus werd een feestje afgesloten met twee onnodige rode kaarten. Een zuur einde voor de thuisploeg. Na afloop was de assistent-trainer van Terrasvogels en ex-OG’er Marcel Huis in ’t Veld blij met een punt. “Als je keeper man of the match wordt, dan zegt dat genoeg over deze middag. Voor ons voelt een punt als een overwinning.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse D vind je op onze competitiepagina.

Verslag & foto: Daan Schoonderwoerd