Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

IJmuiden deelt de lakens uit bij Koninklijke HFC

DoorRedactie

nov 27, 2018
IJmuiden-Voetbal-in-HaarlemIJmuiden - Winnaar 3e klasse zaterdag

IJmuiden heeft goede zaken gedaan in de zaterdag derde klasse. Uit tegen het hoger geklasseerde Koninklijke HFC werd met 0-2 gewonnen. Een knappe prestatie van de ploeg van trainer Anthony Correia, die daarmee de eerste stap zetten naar een plek in de hogere regionen op de ranglijst. 

IJmuiden begon goed aan de wedstrijd en al snel kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong via Bob Schol. Ook na de voorsprong bleef de uitploeg verrassend aanvallend voetbal spelen waar de Koninklijken maar geen grip op kregen. De bezoekers kregen zelfs de nodige kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar vergat zichzelf te belonen. Er werd gerust met een stand van 0-1.

Na de thee een beter Koninklijke HFC dat met wat meer lef ging spelen. Ondanks het wat hogere druk zetten gaven de verdedigers van IJmuiden niks weg en werden er geen grote scoringskansen gecreëerd. Bijna kwam de thuisploeg alsnog op gelijke hoogte toen de achterhoede toch een kleine communicatiefout maakte, maar Van Rijckevorsel wist hier niet van te profiteren. Na twintig minuten de druk opgevoerd te hebben waren de Haarlemmers zichtbaar moe. Toen Floyd Hille vlak daarna met een mooie goal de stand naar 0-2 bracht was de wedstrijd definitief besloten in het voordeel van de IJmuidenaren.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Met dank aan Ap Ras

Door Redactie