Velsen loopt tegen eerste nederlaag aan

De opdracht: winnen en in het spoor blijven van koploper AGB. Die opdracht kregen zowel de spelers van Velsen als Kolping Boys mee in hun onderlinge treffen in Driehuis.

Ondanks de vele regen eerder deze week was het hoofdveld in goede staat. In hoeverre kon de verjongde, frisse selectie opboksen tegen een stabiele, Noord-Hollandse opponent die strijdlust en teamverband als voornaam wapen heeft en stug en onverzettelijk acteert.

Domper

Al na 30 seconden (!) liep Velsen tegen een enorme domper aan. ’’Ik had de bal onder controle en die spits van hun liet zich wel heel gemakkelijk vallen zeg. Ik kreeg geel voor de overtreding en besloot maar mijn mond te houden om erger te voorkomen,’’ stelde Velsen-keeper Dennis Flecken die zijn ploeg lang in de race hield om nog tenminste een puntje aan het toptreffen over te houden.

De strafschop werd verzilverd door de gasten en het leek wel dat Velsen behoorlijk aangeslagen was en daarna nogal timide oogde. De gasten waren feller, gevaarlijk op de counter en verdubbelde rond het half uur de score. Dennis Flecken voorkwam op een inzet nog heel even de tweede goal maar in de daarop volgende corner kopte Lars Rouppe van de Voort redelijk ongehinderd de tweede goal binnen; 0-2. ’’Dit overkomt ons te vaak,’’ somberde Dennis Flecken.

Heerlijk slotoffensief

Tot minuut 70 kabbelde het duel naar het einde toe. Had Tim Groenewoud vlak na rust een enorme mogelijkheid omgezet, dan was de tweede helft wellicht nog spectaculairder geweest dan de laatste twintig minuten. Want na de aansluitingsgoal van Patrick Castricum (minuut 70) die profiteerde dat de keeper van de gasten een schot van Tim Groenewoud alleen nog maar kon pareren, was het twintig minuten lang plus 10 minuten extra tijd code (vuur)rood voor de gasten. De wissels sorteerden namelijk positief effect. Achter werd vanaf de tweede helft al 1 op 1 gespeeld en met een spervuur aan voorzetten van links en rechts en indraaiende corners werd de afweer van Kolping Boys bestookt.

Hallucinerende slotfase

Lars Schotvanger zag zijn lepe kopbal door de keeper met één hand onschadelijk worden gemaakt en in 90+10 (!) het ultieme moment. Alweer Lars Schotvanger kopte een voorzet via de grond tegen de onderkant van de lat aan en de bal belandde vervolgens tegen de binnenkant van de paal (!) maar helaas voor Velsen net niet over de lijn. De scheidsrechter van dienst floot gelijk af. ’’Wat een einde zeg! Ik ging nog twee keer bij een corner mee naar voren om iets te forceren maar het mocht niet zo zijn,’’ aldus een teleurgestelde Dennis Flecken.

Trainer Adri Looijen was natuurlijk teleurgesteld maar had nog wel een relativerende opmerking achter de hand. ’’Wat waren we dichtbij een gelijkmaker zeg. Maar een ding is zeker bij onze wedstrijden: het publiek was weer de grote winnaar want wat een spektakel zeg in het laatste half uur.’’