Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

SVIJ pakt de draad weer op

DoorRedactie

nov 11, 2023

Het is altijd afwachten hoe een ploeg herstelt van een nederlaag. SVIJ pakte het, na het verlies tegen Spaarnwoude, echter weer goed op en de tegenstander van vandaag Terrasvogels had weinig in te brengen.

SVIJ zette goed druk en nam direct het initiatief. Terrasvogels probeerde diepte te zoeken, maar was daarin wel erg gretig, waardoor er steeds sprake was van buitenspel. In plaats van het bij zichzelf te zoeken, begon Terrasvogels dit richting de grensrechter van SVIJ te zoeken. Jammer was dat de ploeg zich daardoor steeds meer uit het spel haalde.

SVIJ werd vooral over de rechterkant via het tandem Kevin van Leeuwen en Hassan Alikiali gevaarlijk. Zij zorgden voor veel dreiging. Toch viel de goal in de 16de minuut uit een vrije trap van Mats Wanders vanaf links. Zijn strakke voorzet werd door uitblinker Mitchell Geeven perfect binnengekopt.

SVIJ bleef jagen en met name het sterke middenveld met Ulehake, Barzilay en Bouyaze wist veel de bal te veroveren. Toch was de ploeg niet in staat om de score te verhogen, dus verscheen uiteindelijk de 1-0 ruststand op het bord.

De tweede helft was slechts 35 seconden bezig toen Kevin van Leeuwen na een steekpass van Geeven fraai de 2-0 binnen stiftte.

Nog geen 3 minuten later kopte de voorstopper van Terrasvogels een voorzet van Rowan van Eik achter zijn eigen doelman en in de 60ste minuut was het helemaal over en sluiten toen Van Leeuwen na weer een subtiel balletje van Geeven de 4-0 binnen tikte.

De spits van Terrasvogels was meer met de grensrechter bezig dan met zijn eigen spel en bleef opmerkingen maken. De prima leidende scheidsrechter gaf geel, maar dat was nog niet genoeg, dus kon hij met rood vertrekken.

SVIJ bleef op jacht gaan naar meer goals en die hadden zeker moeten vallen, maar helaas waren ze niet in staat de score uit te breiden. Een schitterende volley van Bouyaze werd prima gestopt door de keeper en een fabelachtige solo van Dion Adema eindigde helaas in een struikelpartij.

In één van de spaarzame uitvallen van Terrasvogels wist Nick Vader met een prima goal Remy Heruer te passeren. Die er wederom niet in slaagde om de nul te houden. Ter verdediging moet worden aangevoerd dat dit ook nu niet aan hem lag.

Met de 4-1 overwinning blijft SVIJ fier aan kop. Al moet worden gezegd dat de gedoodverfde kampioen Urban Sport voor de 3de keer een wedstrijd afgelast zag. Ondanks het weer was er toch een behoorlijke publieke belangstelling, die SVIJ een goede wedstrijd zagen afleveren.

Met dank aan Peter Barzilay

 

 

Door Redactie