DSOV ziet doelman Van der Giezen naar Olympia Haarlem vertrekken

Dennie van der Giezen neemt over pakweg vier maanden afscheid bij DSOV. De doelman is volgend seizoen in dienst bij Olympia Haarlem. Niet als eerste doelman, maar wel als stand-in van broer Ronald én als lid van de technische staf.

De 36-jarige Van der Giezen is dit seizoen een vaste waarde bij het Vijfhuizer keurkorps van trainer Bart Jansen. De keuze om volgend seizoen niet meer wekelijks in de eerste klasse uit te komen, maar sporadisch in de zaterdag derde klasse lijkt misschien een vreemde. Echter is het voor de doelman een eenvoudige geweest.

“Ik ben in een andere fase beland van mijn voetballoopbaan. Ik ben 36 en dan ga je ook bedenken wat je na het voetballen wilt gaan doen. Daarnaast merk ik dat de motivatie minder wordt. De normen en waarden in het voetballen die voor mijn generatie belangrijk waren, gelden nu een stuk minder. Ik krijg daar steeds meer moeite mee. Bij Olympia zijn die er wel nog, daar kan ik me goed in vinden. Ik vind het echt heel leuk om daar volgend seizoen een vast onderdeel van te zijn.”

“Ik ga dus gedeeltelijk stoppen met voetbal. Ik word assistent-trainer van Barry (Tjeertes, red.) en daarnaast zal ik af en toe keepen.” Momenteel staat broer Ronald onder de lat en volgens Dennie gaat dat niet veranderen. “Roon blijft de eerste keeper en ik ben erbij als andere doelman.”

Dit seizoen is Van der Giezen al betrokken bij de selectie van Olympia Haarlem, maar volgend jaar wordt dat serieuzer aangepakt. “Nu ben ik erbij wanneer ik kan, maar omdat ik op zondag ook al weg ben gaat dat niet altijd. Ik ben nu de keeperstrainer van de JO19 en de selectie, maar volgend seizoen ben ik trainer/speler bij Olympia Haarlem.”

Met de komst van Van der Giezen is de selectie van Barry Tjeertes bijna rond. “We willen ons alleen nog versterken met een verdediger. Voor de rest willen we de selectie bij elkaar houden.”

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: Frans van der Horst